TV 2 Play
Min konto
0

98 bensin på 95 bil?

spurt 2022-03-09 23:19:50 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei

Lurer på om det er trygt å fylle 98 bensin på en bil som er lagd til 95 bensin. Som de aller fleste har sett nå er bensin og diesel prisene skyhøye. Har sett det opp mot 26kr…. Men 98 ligger på rundt 19kr. Har alltid i alle år trodd 98 var for gamle biler og mopeder men har lest litt nå og det er tydeligvis for «racing» biler som trenger bensin som ikke selvantenner om jeg leste riktig. Men kan ikke finne noe kontret info om det er trygt å fylle kun 98 på bilene mine som jeg fyller alltid 95 på.

Håper på at det er en luring der ute som vet svaret og har erfaringer selv med å bruke det.

Går bilen bedre på 98?

Hilsen bensin sparer’n

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-03-10 08:24:58 +0200

En fylling med feil oktantall i dann og vann er no problemas, det være seg den ene eller andre veien. Nå er jo heller ikke 98 oktan noen "racing" benzin i ordets rette forstand, og nei, har du en gammel moped, er det nada med oktantallet. Derimot vil eldre biler kunne ha behov for bly eller blyerstatning i benzinen - det er en helt annen historie.

Men, tilbake til din noe nyere bil: motoren vil ikke eksplodere av at du fyller 98 - vel og merke en gang innimellom. Det vil jo alltid bli utblandet med det som er på tanken fra før, ikke sant? Og at 98 oktan kommer til å vøre billigere leeeeeeeeeeeeeeeenge? Nada. Det er kun et blaff, enten fordi de som pusher benzinen har litt benzin på tankene som de i all sin snillhet selger til gammel pris, eller fordi "noen" har glemt det helt ut i disse ulvetider! Mao kan du være rimelig sikker på at pumpeprisen på 98 følger etter alt annet med et byks - gjerne tre sekunder før du rekker frem til pumpa! Og ja - i tider som dette ser vi hvor absurd avgiftsregimet er: rundt 12 kroner av pumpeprisen på 24 medgår til å betale avgifter, avgifter og atter avgifter! Her bør det snarest komme et folkekrav om "drivstoffstøtte"! La oss få LITT tilbake av de massive merinntrektene dette medfører for felleskassa - en betydelig del av dette beløpet er f.ex økt moms som følge av at mva-grunnlaget øker, ikke sant? På toppen av prisøkningen betaler altså det norske folk en "særskatt" som følge av at mva jo er en fast prosentsats på toppen av det hele!

FOR DEG OG MEG betyr det neppe allverden - noen tusenlapper - men tenk deg å fylle tanken på en semtrailer! For ikke å snakke om den norske transportnæringen som helhet - konsekvensene er uoverskuelige! Enn si bøndene - en svær traktor med 4-5 tonns gjødselstank bruker IKKE en desiliter i timen akkurat! La oss alle rope og be om at staten tar grep - ikke bare for oss som fyller skarve 50 liter på tanken vår - men for hele landet - før transportnæringen og alle de andre går konk!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar