0

Batterilukt

spurt 2022-04-24 21:57:33 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! Dette spm handler vel i grunn ikke om bil, men jeg prøver meg likevel. Så du hadde skrevet et innlegg om batteri og knallgass. Dette skjedde i campingvognen vår pga gammelt batteri og mangel på syre. Jeg har vasket, luftet, luftet og atter luftet. Lukten henger fremdeles igjen. Spm mitt blir om du vet noe om det er farlig å oppholde seg/ sove der med denne lukten. Mvh Silje

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-04-25 10:50:09 +0100

Hei Silje! Såkalt knallgass er Hydrogen og Oksygen. Det er i utgangspunktet brannfarlig. Men du har jo luftet godt, så jeg antar at den faren ikke er reell mer. Det er nok mer lukten som er problemet her. Selve lukten er ikke farlig.

Jeg har aldri vært borte i at det henger igjen på den måten. Den lukten er jo heller ikke veldig god.

Det jeg lurer på er om kanskje batteriet er ødelagt i og med at lukten ikke forsvinner. I ditt sted ville jeg brukt litt tid på å finne ut av dette – om du ikke allerede har byttet ut det gamle batteriet.

Om du har noen form for lading stående på så sjekk også dette. At det ikke overlader og at ny gass siver ut.

Er alt i orden så kan nok en ozon-maskin løse lukt-problemet for deg. Ønsker lykke til med campingsesongen!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-04-25 12:02:24 +0100

updated 2022-04-25 12:04:28 +0100

Tenk tanken på å anskaffe dere en gass-varsler også. Det minner om en røykvarsler, men disse varsler - noe avhengig av utførelse - bla er kombinasjonen CO / propan vanlig. Ellers vil ikke en blanding av hydrogen og oksygen ekslodere sånn uten videre: det skal et visst blandingsforhold til - men som Benny sier - det er noe man bør være oppmerksom på, enkle tiltak som å sjekke batteriet hhv ladingen, spesielt ifht overlading, er fornuftig. Ellers vil en god luftrenser kunne gjøre underverker, også i en campingvogn, men be advised, ikke kjøp billigversjonen, sjekk gjerne asta-allergiforbundets anbefalinger. Jeg bruker selv Daikin sine her hjemme, ingenting i veien for å bruke dem i en sjampingvogn heller, men de krever altså 220 volt - fortrinnsvis tilnærmet sinusformet. Jeg ville også rengjort grundig rundt batteriet og sjekket spesielt om en eventuell drenslange fra batterirommet ikke er tett.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger