0

Overtrykk i kjølevæskebeholderen

spurt 2022-08-01 19:48:31 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Jeg har i noen år hatt et problem med at bilen min (Audi A4 1.9 TDI 2008 modell) spytter ut kjøleveske fra kjøleveskebeholderen. Kjølevæske kommer ut via overtrykkskanalen i beholderen og jeg pleier å samle opp Kjølevæsken i en flaske som jeg henger under for å ungå så mye klin. Til daglig med korte små turer kan jeg kjøre ganske lenge uten at jeg må tømme flasken. Men ved turer som varer f.eks over 1 time så kan det brått hende den har klart å tømme hele tanken. Jeg har hele tiden regnet med at det er topp-pakningen som lekker luft inn i beholderen men jeg lukter ikke noe eksos fra beholderen. Det er heller ikke noen unormal hvit røyk. Har prøvd å bytte lokket til beholderen hvor overtrykksventilen sitter for ordens skyld. Kan det være noe annet enn topp-pakningen som er feil?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-08-02 17:02:48 +0200

Hot spots kan forekomme i en motor der ikke alle alle plasser i motoren får nok kjøling og kjerne hvis noen kanaler i blokken eler toppen er delevis eller helt tett, i gamle dager ville vi sagt at motoren koker men det er ikke helt slik heller da det kan vre lokale oppkok i motoren som øker trykket og fører utblåsning fra tankens overtrykks ventil. Kjølesystemet kan renses så prøv det først ellers er nok likevel topp pakkningen misstenkt og man skal huske på at lukten ikke trenger å være som i gamle dager og heller se etter bobler i tanken som kommer når motor er varm og man drar på litt turtall.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-08-03 10:45:04 +0200

Enig med Car Wizard i hans vurdering. Det er alltid smart å begynne med de billige og enkle tingene først. En god rens av kjølesystemet er vel verdt et forsøk først.

Men jeg må vel likevel innrømme at dette lukter litt topp-pakning eller sprekt topplokk. Krysser fingrene for at det ikke er så dramatisk.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger