0

Rattet vibrerer når bilen passerer 90 km/t Hva skyldes dette?

spurt 2022-08-10 10:13:35 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, Benny!

Det oppstår vibrasjoner i rattet på bilen når jeg passerer 90 km/t. Har hatt dette problemet en stund uten å funnet ut hva det kommer av. Kjørte ned i et dypt hull i asfalten tidligere. Har i etterkant byttet tre felger (var kast i tre av fire). Dekkene og felgene var svært nye, som gjorde at jeg kun byttet dekk foran. Dette på grunn av at det ene dekket fikk en "boble" på siden, etter vibrasjoner.

Nylig byttet jeg bremseskiver og klosser foran. Kan ikke si at jeg merker noen stor forskjell fortsatt. Har i ettertid funnet ut at dersom jeg forandrer turtallet på bilen under kjøring, forsvinner vibrasjonen for en stund. Har du noen idé om hva dette kan komme fra? Kan det ha noe med fjærer eller tårnlager å gjøre? Takk for spalte.😊

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-08-10 10:35:33 +0100

Æsj, dette er kjedelig. Jeg tviler på at det har noe med fjærer og tårnlager å gjør.
Dette henger nok sammen med noe som går rundt. Altså felg, dekk, nav og drivaksler. I verste fall differensial.

Det høres jo også ut som bilen din har fått seg en seriøs kilevink når du kjørte ned i hullet. Hadde jeg vært deg er det aller første jeg ville gjort er å avbalansere alle fire hjulene grundig en gang til, samt sjekke felger og dekk nøye. Jeg er nesten sikker på at feilen ligger her. Er felgene helt rette? Kan et dekk være ødelagt / delaminert? Noen ganger må dekket tas av felgen for å se det.

Når du er 100 prosent sikker på at dette er i orden, og om ristingen fortsatt er der ville jeg gått løs på bilens drivverk. Hjulnav, spindler, drivaksler og slike ting. Dette er ofte ting som ikke er så lett å finne ut av selv.

Det at det endrer seg når du varierer tror jeg kommer av at da endres også bilens hastighet – og dette påvirker hvor merkbar ubalansen er.

Du har med andre ord en liten feilsøkingsjobb foran deg. Ønsker deg lykke til – du finner ut av dette, det er jeg sikker på!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-08-10 17:53:18 +0100

Takk for svar. Skal komme til bunns i dette.😊

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger