0

Tesla X 2018-2019 godt kjøp?

spurt 2022-12-27 00:28:46 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, jeg vurdere og kjøpe en tesla x 2018-2019 modell og lurer på om det er et godt kjøp eller om jeg kjøper meg noe jeg kommer til og må bruke mye penger på?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-12-27 17:27:30 +0100

Du kjøper jo en bil med lite eller ingen fabrikkgaranti igjen. Som vårt store orakel Benny har skrevet noen ganger om Tesla S - X er jo et barn av samme mor - bilene er i og for seg greie nok på mange vis, men be advised, det er tunge biler, med legio muligheter for slitasje i hjuloppheng etc, og som vi vet, om ikke Tesla akkurat har "premium" kvalitet på bilene de leverer, så er det iallefall "premium" pris på verkstedstjenester og deler. Der som ellers, hvor "godt "kjøpet egentlig er, avhenger veldig mye av bilens faktiske stand. Jeg ville ikke kjøpt en slik bil uten en full NAF-test FØR - FØR - FØR jeg så mye som tenkte på å undertegne kjøpekontrakt. Selv om det er noen år med batterigaranti igjen, en batterisjekk er også viktig.....kfr at det lett koster noen hundre tusen om batteripakka går til Jesus....og det gjør den av og til! Sånn bortsett fra dette med hjuloppheng...dekkslitasje er en issue med Model X. Det har med både vekt og ytelse å gjøre, og hvilken overraskelse, høy load index, høy hastighetsindex og feite dekk koster flesk, det koster å være kar!

Garanti eller ikke garanti, Tesla Norge er ikke verdensmester på verken garantisaker eller kundestøtte. En ekstra festlig ting som følger med på kjøpet med "X" er disse fantastiske bakdørene. Den korte versjonen er at neeeei, de er IKKE problemfrie! En annen ting man skal skrive på veggen, er at tilgangen på såvel verkstedstjenester som reservedeler kan være meget, meget variabel. Før du løper og kjøper Model X, er det lurt å gå i tenkeboksen både to og tre ganger. Verken Tesla generelt eller model X spesielt har noe som gjør dem "bedre" enn andre elbiler, du får en tung, veldig amerikansk bil på godt og vondt, rett nok med en påstått "fantastisk" ytelse, men trenger man egentlig denne ytelsen på en blytung bil uten antydning til kjøreegenskaper som matcher vekta på norske veier? Dernest har man disse famøse førerstøttesystemene som markedsføres som "autopilot". Vel, den enkle versjonen er at Teslas førerstøttesystemer iallefall ikke er bedre enn "de andre" sine.

I DITT STED ville jeg - om jeg hadde vært i markedet for elbil - heller tatt pengene og gått hen og kjøpt en Skoda Enyaq. Da får du en vesentlig bedre bil for norske forhold, sogar en ny bil med full fabrikkgaranti for en pris som iallefall ikke er veldig mye høyere. Du får også bedre kundestøtte, bedre tilgang på verkstedstjenester og reservedeler, og - med sikkerhet - bedre finish og opplevd kvalitet på den bilen som står foran deg. Jeg har sett nesten-nye model X som ser ut som en dass - og årsaken - er slarv i produksjonen. Pass forøvrig på at du får mest mulig "standard" dekkdimensjon.....også Skoda leverer feite lavprofilldekk som opsjon....som nevnt over....det koster å være kar....mye mer enn det smaker. En mer "vanlig" felg/dekk-kombinasjon har mange fordeler!

Og joda, det er drøssevis av alternativer der ute, for de 5-600.000 du ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-12-01 22:05:22 +0100

Jeg har nettopp solgt Tesla 2019. For alle som vurderer å kjøpe denne bilen, vil jeg ikke anbefale den. Batteriet varer ikke så lenge som annonsert, og interiøret i Tesla 369 føles som en stor "plastboks". Jeg planlegger å kjøpe Toyota eller Subaru..men aldri Tesla igjen!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger