0

Merkelig svar fra merkeverksted

spurt 2023-04-08 14:04:20 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg lurer på hvor seriøs et merkeverksted skal være? Jeg har en BMW x3 med såkalt "angel eyes" På en side av bilen virket ikke dette. Jeg prøvde å bytte ballast fra den ene siden til den andre med det resultat at da virket det ikke på motsatt side. Konklusjon var etter min mening at ballasten måtte skiftes. I og med at dette var like etter kjøp av bilen, ble selger kontaktet og han ville at et merkeverksted skulle se på saken. Bilen ble kjørt til merkeverksted i Trondheim og de kunne fortelle at hele ledningsnettet foran torpedoveggen måtte skiftes fordi isolasjon rundt ledningene var oppløst trolig på grunn av spylerveske noe som kom seg på 36t kr. Dette dekket ikke forsikringen så det måtte jeg betale. Jeg måtte spørre om det plasten rundt ledningene ikke tålte spylervæske? Kundemottaker svarte at dette var et kjent problem og at de har skiftet på mange slike biler. Jeg prøvde å forklare at når jeg byttet ballast fra den ene siden til den andre så fulgte problemet med. Han la hendene i kors å sa at det var så my rart som fulgte med når det ble kortslutning i ledningsnettet så dette hadde jeg visst ikke peiling på. Jeg har en fortid som bilmekanikker og har litt peiling selv om det er noen år siden det er praktisert. Jeg forlot verkstedet og ble nokså bestemt på at retur dit ville ikke skje på en god stund. Det hører med til historien at ny ballast ble bestilt og satt inn og siden har lysene virket som de skal. Dette er noen år tilbake så ledningsnettet ser ut til å være intakt. Ser for meg at noen andre hadde kanskje godtatt forklaringen fra verkstedet og måtte blø med god over 30 tusen. Du som mottar slike henvendelser har kanskje flere slike tilfeller å vise til? Mister all tillit til slike verksteder som liksom skal være av de mest seriøse i bransjen! Mvh Arne Engvik

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-04-09 09:25:55 +0200

Seriøst og seriøst, BMW har iallefall hatt minst en modell der man har begått en aldri så liten flause som gir fuktinntrenging i ledningsnettet på nevnte sted...når det attpå til er vinduspylervæske med i bildet....skjer det festlige ting med isolasjon i plast. Likevel, man har ikke sett det som påkrevet å informere kundene eller foreta en innkalling for å korrigere problemet før feil oppstår og fabrikkgarantien er snipp, snapp ute, sånn at den arme eieren må punge ut med flerfoldige titusenlapper for en kjent feil som burde vært rettet opp på garanti. Sånt skjer tydeligvis i de beste familier, ikke minst i det kjempestore norske markedet der improtørene "kjemper" om å selge alt fra noen få dusin biler til et par-tre tusen.

For meg ser det ut som om kundemottageren har tatt en litt for kjapp en og knyttet en kjent feilårsak til en feil som hadde en annen årsak. Det er menneskelig å feile, for all del, og vedkommende tenkte altså at det var liten vits i å bruke tid på å feilsøke andre steder når man hadde en kjent feil - og kanhende hadde erfaring med at omfanget av den kjente fielen var såvidt stort at det var stor sannsynlighet for at dette var feilårsaken også her. Ikke godt å si, men nå hadde du jo gjort et enkelt feilsøk selv...og kunne bidra til at verkstedet ikke byttet ledningsnett og sto der med lang-lang nese uten å få rettet den egentlige feilen. Win-win for begge parter om jeg forstår deg rett. Men som du forsåvidt er inne på, det er minst tre ting å lære av dette: den ene er at man ikke kan ha tillitt til at norske importører videreformidler informasjon om kjente feil til kundene....og det gjelder flere enn BMW...! Dernest gjenspeiler hendelsen at selv den vi tror der den beste kan gjøre vurderinger som medfører at man angriper et problem fra feil vinkel. Og ikke minst: slik jeg forstår deg, var det en form for bruktbilforsikring med i bildet - en "kjøpegaranti". Denne har helt sikkert hatt sin pris, men når det kommer til stykket, er dekningen egentlig ganske så begrenset....eller var det kanhende en "superkasko"?

The Bottom Line er at man ikke alltid kan ha den hele og fulle tillitt til sine samarbeidspartnere, i noen tilfeller er det selvfølgelig forståelig - som med kundemottakeren som i en stresset hverdag kanhende var litt for kjapp - men det derre med manglende informasjon til kundene og tilbakekallinger er verre. Dernest er det en god regel å finlese både garantivilkår og forsikringsvilkår, gjerne på forhånd, men også når man plutselig står der og møter "sorry, vi dekker ingenting"! Noe kynisk sett, verken bilbransjen eller forsikringsbransen gir noe som helst ved dørene, det hender rett og slett at man tar en liten spansk en der også og konstruerer en fiktiv tvil for å vri seg unna det være seg garantiansvar eller erstatningsansvar. Verdt å ha i bakhodet, det er noen titusentalls saker årlig hos både forbrukinstansene og ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger