0

Golf mk6 E10 eller E5

spurt 2023-06-02 15:41:20 +0200

anonym bruker

Anonym

Jeg har en golf mk6 1,8 L tsi fra 2010, kan jeg bruke E10 på denne eller burde jeg bruke E5?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-06-02 18:45:10 +0200

Møller har publisert DENNE teksten, unntakene er spesifisert i en liste du finner når du scroller nedover siden - når bakgrunnen på siden blir BLÅ kommer det frem:

https://www.volkswagen.no/no/kundeser...

  • En mer utfyllende liste, men be advised, det kan være hurra for den lille forskjellen mellom biler levert i UK hhv i det norske markedet!

https://www.marriottmotorgroup.co.uk/...

Det ser for meg jolly fine ut, VW har som kjent produksjon og leveranser worldwide, også i nasjoner der man har kjørt på etanol gjennom flere tiår. At vi er treige av oss i Norge, har bla med avgifter å gjøre - i Sverige har man som kjent hatt E85 leeeeenge og biler som har motorstyring med sensorer som fanger opp hvor mye etanol som er i drivstoffet og endrer tenningstidspunkt hhv blandingsforhold deretter. I Sverige har man også produsert etanol av skogsavfall over lang tid, i Norge har politikerne blokkert utviklingen med avgifter, avgifter og atter avgifter....hvorfor blir vi ikke overrasket? Nå har imildertid mantraet "for mijøets skyld" og denne greia med at Brussel bestemmer - også i Norge - kommet inn i bildet - derfor kommer E10 nærmest over natta - med de konsekvenser dette har i et annerledesland der bilparken ikke alltid har hengt helt med.

Men VAG har som sagt mange jern i ilden, så også med E10. Jeg erindrer forøvrig at min -98 Passat B5 1.9 TDI hadde en motor som var godkjent for å kjøres på 100% biodiesel.

Vil du være helt sikker, ha vognkortet og serviceheftet foran deg og ring Møller teknisk, der skal man kunne slå opp og bekrefte eller avkrefte, alt ettersom. En merkeforhandler bør også kunne gjøre det, men der sitter det av og til litt lenger inne.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger