0

Rett på å heve kjøp?

spurt 2023-07-24 17:19:05 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei,

Bilen min er en 2020 modell, bestilt fra fabrikk og levert til meg i November 2020. Den har fungert helt fint fram til 10. Januar i år, då eg fekk ein feilmelding i rødt "feil på elektrisk driftsystem". Bilen ble sendt på verksted og eg fikk den igjen dagen etterpå uten at de kunne forklare kva som hadde skjedd. En ukes tid etter dette skjedde det igjen og bilen inn igjen på verksted og ble værende til 13.04.23. Feilmelding kom opp igjen dagen etter, 14.04 og bilen har vært inne siden dette. Dei påstår at eg ikkje har krav på heving av kjøp/reklamasjon eller noko slikt, da de hevder at bilen har vært inne på grunn av forskjellige feil, samtidig som dei seier at dei ikkje finner feilen. De sier at det er bytta diverse deler til høgvoltssystemet, varmeelemet og gjort oppdatering på styreenheter, men at ingen av tiltakene har gjort en endring på problemet. Så det vil sei at dei har forsøkt å reparere forskjellige ting, men ingen av desse har vært årsaken til feilmeldingen som dukker opp. No har det gått et halvt år og eg har bedt dei om å svare på kor lenge dei skal holde på før dei vil vurdere andre tiltak, f.eks heving av kjøp, men då kjem dei bare tilbake til at det har eg ikkje krav på. Kan dei virkelig hevde at det er forskjellige feil i det uendelige? Eg vil sei at dei ikkje har brukt rimelig tid til å fikse bilen og eg har ingen mulighet til å selge bilen slik ståa er no. Håper dere kan svare meg på om eg virkelig ikkje har rett på heving av kjøp og om eg burde vurdere å sette en advokat på saken.

Mvh Maria

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-07-24 21:47:01 +0200

updated 2023-07-25 11:05:32 +0200

Her finner du en grei oversikt over hva du kan kreve og kvisleis du går frem:

https://nye.naf.no/kjop-og-salg/kjope...

Du trenger ikke nødvendigvis "sette en advokat" på saken uten videre, det kan fort vise seg å bli ovseleg dyrt. Jeg ville i første omgang bedt om et kvalifsiert råd fra NAF (en fordel å være medlem, medlemskap uten veihjelp er relativt billig), evnt et fritt rettsråd fra en av NAF sine samarbeidende advokater. Ellers kan du få råd hos forbrukerrådet. Legio muligheter, men for meg fremstår det som om du har orden på sysakene og er en oppegående dame, ta utgangspunkt i artikkelen og ta det derfra. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-07-25 11:02:07 +0200

Maria må da være en dame ?

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Trøkkleif.....dette er jo i alt det vesentligste et mannsdominert forum :-) ! Takk for at du følger med!

Norulf Hansen gravatarbildeNorulf Hansen ( 2023-07-25 11:06:17 +0200 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger