0

Audi A4 2.0 Tdi Quattro

spurt 2023-09-27 12:29:17 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei. Min sønn skal kjøpe sin første bil. Det gjelder bilen nevnt i overskriften. Det er en 2009 mod med manuell girkasse. Bilen er rullet 134000 km.

Hva vet dere om evt svakheter og kostnader på disse?

Mvh Kenth owe

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-09-27 21:25:50 +0100

Junior bør først og fremst forsikre seg om at bilen ikke er "chippet", "optimalisert" eller på annet vis tuklet med. Dette er i 99% av alle tilfeller utført av aktører uten autorisasjon, som ikke bryr seg katten om å fremskaffe lovpålagt dokumentasjon og få godkjent "tuklingen" hos SVV og få dette ført inn i vognkortet. Dette er en skikkelig showstopper, dels fordi det kan medføre bruksforbud og krav om tilbakeføring til orignalt oppsett - det koster flesk - og dels fordi det gir økt slitasje på hele gullrekka fra turboen via veiva og girkassa til drivleddene. Dernest bør man unngå "ungdomskjørte" biler hhv biler med altfor mange eiere, og ikke minst, man skal være ops på rust. Ta gjerne utskrift av en sjekkliste på nett og krøss av etterhvert. Når det er gjort og det fremdeles ser ut til å være liv laga, ja da avtaler junior en NAF-test med selger FØR - FØR - FØR han underskriver kjøpekontrakten.

Dette fordi det gir kjøper et minimum av trygghet og selger får dokumentert at opplysningsplikten er forsøkt oppfyllt. Det er også mye enklere å avtale utbedring av evnt feil og mangler FØR kjøpekontrakten er underskrevet, subisidært et passende prisavslag. Hva den aktuelle bilen angår, er 2.0 TDI hhv manuell kasse et godt utgangspunkt, og firehjulstekket gir en mer stabil bil året rundt, uansett føreforhold. Dette med bedre fremkommelighet er en ekstra bonus som følger med på kjøpet. Men be advised, det koster også en del mer, dessuten har ringene i grillen sin pris. Kanhende guttungen ville være bedre tjent med en "kjedeligere", men nyere bil til samme prisen. Det er iallefall verdt å vurdere. Ellers er ikke 134.000 spesielt langt på så mange år, jeg ville nok sjekket oppgitte kjørelengder ved EU-kontrollene oppover også her, bilen er jo knapt nok brukt. Det kan selvfølgelig ha en helt naturlig forklaring. Og skal junior ha bilen en stund, er det slett ikke dumt å lære ham å ta vare på bilen med et normalt godt regime for service og vedlikehold, understellsbehandling med jevnlig etterbehandling inkludert. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger