0

Oljeforbruk Audi 2.0tdi 177hk

spurt 2023-10-03 09:58:53 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei!

Jeg kjøpte for 2 måneder siden en 2013 Audi A4 2.0tdi 177hk med 116.000km på telleren. Denne viste det seg fra første kjøretur minket på oljenivået, noe forrige eier påstår å aldri ha opplevd dette. Jeg har kjørt ca 7-8000km og etterfyllt 2 liter olje selv pluss ett oljebytte på verksted. På en serviceintervall på 30.000km (longlife) vil dette si jeg må etterfylle omlag 7-8liter olje, dette er jo ikke normalt?

Jeg har sendt E-post til møller som opplyser meg at det ikke er noe å gjøre før bilen bruker 0,5L pr 1000km, noe som vil si 15(!) liter olje mellom servicer??

Så dette vil si at jeg kan ikke kreve gammel eier å ta tilbake bilen, jeg kan ikke selge bilen fordi ingen vil kjøpe den med oljeforbruk, og Møller mener da bilen skal brukes som vanlig frem til forbruk er oppe i dette nivået, eventuelt bytte motor? Jeg har jo kun eid bilen i 2 måneder så dette virker for meg usedavnlig rart.

Har dere noen tips til meg?

Med vennlig hilsen Jan Even Johansen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-10-03 12:19:47 +0100

Desssverre, ingen trøst å få her, noe kynisk sett, avhengig av hvilken bilfabrikant det dreier seg om, alt under en liter pr 1000 km fremstilles som "normalt" oljeforbruk. Når Møller har lagt seg på 0,5 liter, har man tydeligvis tatt litt rev i seilene fra tidligere, ikke lite bare det! At det oppleves som både høyt oljeforbruk og dyrt? For all del, men for ditt vedkommende er bilen så alikevel utenfor garanti. Å "gjøre noe" med dette innebærer full eller delvis motoroverhaling, alt ettersom om årsaken ligger i topplokket og/eller stempelfjærene. Uavhengig av hva som måtte være årsaken, jeg ville ikke gjort en slik jobb hos Møller, enn si i Norge i det hele tatt, her hjemme snakker vi om kostnader som vanskelig kan forsvares. Byttemotor kan være en mulighet, men sjekk litt der over i Sverige eller i Tyskland. Polen og Litauen er også en mulighet, men glem aldri at våre venner i Øst-Europa er programmert til å tro at alle tenker som dem: gjør ting billigst mulig. Om du skal ha kvalitetsarbeid, ja da må du si klart i fra og være villig til å betale litt mer. Husk også at du kan få refundert moms i det landet jobben utføres, men du må i utgangspunktet betale moms og deklarere jobben når du kommer inn i Norge gitt at det dreier seg om mer enn de 6000 som du kan ta inn tollfritt. Her er det verdt å nevne at det finnes verksteder både i Sverige og Tyskland som har gode rutiner ifht dette med momsrefusjon. En ting å notere seg: Danmark er også et godt land ifht verkstedstjenester, men valutakursen tilsierat Sverige er et bedre alternativ enn både Danmark og euro-sonen. Med ovenfornevnte unntak: Polen og Litauen har gjennomgående lavere lønnskostnader enn "de andre", det gjør jo sitt med tallet med to streker under på fakturaen uansett.

Greit nok, som du er inne på, du har også en dårlig sak ifht å reklamere overfor selger, all den tid dette ligger innafor det som forunderlig nok karakteriseres som "normalt" oljeforbruk. At forrige eier hevder at han aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaldri har opplevd dette fremstår rett nok som en aldri så liten underdrivelse, om du viser til dette og en kjøpekontrakt som ikke sier noe om oljeforbruket, og i tillegg dokumenterer oljeforbruket på et eller annet vis, kan du likevel prøve å reklamere og ta det derfra. Kanhende selger vil godta et kompromiss med en viss økonomisk kompensasjon, ikke sant? Du kan også bringe saken inn for forbrukermyndighetene, HER har du en grei veilledning: https://nye.naf.no/kjop-og-salg/kjope...

Nei, det er ikke gitt at du når frem, men er nøktern og legger deg på en linje der du fremstår som løsningsorientert, si at du krever en passende økonomisk kompensasjon, er det ikke umulig at du blir tilkjent noen kroner. Det koster deg ikke mer enn tiden og utleggende til en uttalelse fra f.ex NAF. Uavhengig av om du får medhold eller ikke, dette gir deg dokumentasjon som ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-10-08 17:05:05 +0100

Detter unormalt høyt oljeforbruk,du vil slite med eu controll med så høyt oljeforbruk,Audi og Volkswagen har en svakhet her,på en normal bil så går det å kjøre 30000 uten å fylle så mye som halvliter olje,

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger