0

Bmw 520 m sport 2011mod

spurt 2023-12-02 14:48:19 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei jeg var så uheldig å fikk rådebank motorhavari . Har byttet motor en som har gått 120 000 km er det normalt å bruke 1 liter olje på 2 mnd .

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-12-02 19:29:28 +0100

Tja, bilfabrikantene har ofte lekt "tenk-på-et-tall" opp gjennom åra og oppgir et oljeforbruk på alt mellom 0,5 og 1 liter pr 1000 km som "normalt". I min verden har jeg aldri opplevd å måtte etterfylle olje mellom oljeskiftene som en følge av oljeforbruk, mine biler opp gjennom 45 år har hatt skiftintervaller på 5000 km, 8000 km, 10.000 km og 15.000 km, "longlife" oljeskift er ikke min greie, det burde vært forbudt ved lov. Men på ovenfornevnte intervaller har jeg aldri hatt behov for å etterfylle olje, og det er typisk rundt en liter - give or take - mellom max og min på pelepinnen. Jeg har aldri vært i nærheten av den literen, med unntak av et par tilfeller av lekke simmerringer etc, sånt hørte med i hine dage.

Poenget? Jeg har gjennomgående kjørt mine biler rundt 4-500.000 km før de har gått videre til neste lykkelige eier uten å oppleve oljeforbruk i nærheten av det bilfabrikantene oppgir som "normalt". Når sier du ikke noe om hvor mye du har kjørt i disse to månedene, men si at du kjører 12.000 i året, da snakker vi om 1000 km måneden eller 2000 km totalt, da har du brukt 0,5 liter pr mnd pr 1000 km. Det er forsåvidt "innafor", selv om det er mye, mye mer enn det som er "normalen" i min verden. Har du kjørt mer eller mindre, ja da blir oljeforbruket lavere....eller høyere....pr 1000 km, ikke sant? Her må jeg imidlertid ile til med en viktig korreksjonsfaktor: om du har kjørt si 500 km i måneden, ja da snakker vi sannsynligvis om småkjøring. Småkjøring kan medføre høyere oljeforbruk,.

Det er altså ikke egentlig "fasit" her, hvor langt du har kjørt er likevel et viktig forhold for å kunne slå fast noe bastant om dette er "innafor" - eller for meget. Ellers forstår jeg deg dithen at du har skaffet deg en annen motor der selger kanhende har oppgitt at den er kun kjørt 120.000 km av en gammel jomfru som aldri kjørte over 60 og aaaaaaldri ga bånn gass, "så god som ny", og så videre! Vel, det ville ikke være første gang en brukt motor viser seg å være en smule mer sliten enn det selger oppgir! Legio muligheter! Jeg tolker deg også dithen at motoren aldri er åpnet og helt eller delvis rehabilitert før du satte den inn, under innkjøring av en ny motor vil man kunne oppleve noe høyere oljeforbruk, men på en brukt motor er det altså først og fremst slitasje det dreier seg om - slitasje overalt der det kan lekke gjennom bittelitt olje gir noe høyere oljeforbruk, sånn er det bare.

Skikkelig heftig oljeforbruk får du om det er sprekk i blokka mot sylinderne f.ex, det er noe skikkelig dritt, men slike ting hører til sjeldenhetene - og da snakker vi heftig oljeforbruk. Jeg forstår at du ikke er helt "der", gitt at du har kjørt noen kilometer er det egentlig bop-bop, er du heldig ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger