Finn biler og biltester

BMW 1-Serie

BMW 1-Serie

BMW våget å være annerledes og holde på grunnfilosofien sin, også når de bestemte seg for å gå rett i strupen på VW Golf og Audi A3. 1-serie har motoren plassert på langs og trekker på bakhjulene. Det går ut over plassen for folk og bagasje, men det gjør også at dette er klassens mest morsomme bil å kjøre.
Oppsiktsvekkende gunstig priset da den ble lansert. I kjent BMW-stil drar det fort på seg hvis du velger litt motor eller krysser av for ekstrautstyr. Men ikke avskrekkende i forhold til de argeste konkurrentene. Lenge var 5-dørs kombi eneste karosserivariant. Så kom den også i 3-dørsversjon og som en lekker, liten kabriolet.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote 1-serien er antakelig BMWs beste bil noensinne, rent teknisk sett. Den ranker stadig høyt oppe på listene over biler med færrest feil. Kanskje er det så enkelt som at 1-serien er en basic bil uten mye avansert elektronikk og annet komplisert stæsj. Noen 116i-er har vært innkalt til garantikampanje på registerkjedestrammer, og det kan være lurt å sjekke at dette er utført.

+ Pluss

BMW-følelse til en hyggelig pris
Klassens mest kjøreglade

- Minus

Utseendet er ikke etter alles smak
Trang, særlig i baksetet

Beste kjøp

En fin og velholdt 116i med bensinmotor på 115 hk, gjerne med noe utstyr.

Styr unna

BMW 1-serie coupe i 135i-utgave til 850 000 kr er vel neppe det mest fornuftige valget. Selv om det sikkert er morsomt, aner vi et stort verditap her.

Sjekk også

Audi A3 (2003-2013)

Andre generasjon A3 tok et solid skritt i eksklusiv retning. Utvendig er ikke endringene store sammenlignet med forgjengeren, men linjene er strammet opp og ..

Mercedes-Benz A-klasse (2005-2010)

Der forgjengeren skapte store bølger (og mye negativ PR for Mercedes), kom denne nesten listende inn på markedet. Andre generasjon A-klasse vokste 23 cm i le..

Alfa Romeo 147 (2001-2010)

147 er oppfølgeren til flere Alfa-er som aldri klarte å skape bølger i Golf-klassen. Denne gangen var selvtilliten høy etter suksessen med mellomklasse-sedan..

Siste nytt om BMW

Antall visninger