TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Alfa Romeo 147

Alfa Romeo 147

147 er oppfølgeren til flere Alfa-er som aldri klarte å skape bølger i Golf-klassen. Denne gangen var selvtilliten høy etter suksessen med mellomklasse-sedanen 156, en bil den også deler mye av teknikken med.
Igjen sto prisbelønte Walter de’ Silva for designet og 147 har fått mye skryt på dette området. Den skiller seg ut i forhold til samtlige konkurrenter og er breddfull av personlighet.
Til gjengjeld skorter det litt på praktiske egenskaper. Noen plassmester er 147 definitivt ikke. Kjøregenskapene har heller ikke skapt stor begeistring utenfor Alfa-menigheten. Ankepunktet har først og fremst vært lett og følelsesløs styring. Sittestillingen er heller ikke etter alles smak.
147 får du som både 3- og 5-dørs kombi, den siste klart mest praktisk. Med lengde på drøyt 420 cm, plasserer den seg omtrent midt i klassen på dette området. Startet med bare bensinmotorer, hvorav 3,2-literen er et skikkelig råskinn. Diesel kom først i 2005.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Morsom, snerten og lettkjørt bil med mye sjarm. For å begynne med dieselmotorene, så har det vært lite tull med disse. Sjekk at EGR-ventilen ikke har «grodd» igjen, og at det ikke er lekkasje i de tynne vakuumslangene som styrer turboen. Bensinmotoren på 1,6-liter bruker litt olje, og skal visstnok gjøre det. Bare husk å etterfylle! På 120 hk bensinmotoren kan det komme en «diesel-raklelyd» ved kaldstart. Dette skyldes defekt variator på innsugkamaksel. På noen biler har det også blitt byttet luftmassemåler.
Generelt for alle modeller gjelder det å sjekke bremseskivene bak, tverrstag i bakstilling, lenkarmer og bærearmer i forstillingen. Se også etter rust ved kanalskjørtene og i bakkant nederst på forskjermene.

+ Pluss

Herlig motorlyd
Klassens peneste

- Minus

Ikke forvent deg sportsbil-oppførsel
Trang og litt upraktisk

Beste kjøp

En fin og velholdt 147 med 120 hk dieselmotor og fem dører er et fornuftig kjøp – gjerne en 2006-modell. Da får du en bil med faceliften som kom samme år.

Styr unna

3-dørs med minste bensinmotor og lite utstyr er ikke så veldig spennende.

Kjøpt ny av

En italia-frelst ung mann med sans for design - som ikke bekymrer seg altfor mye for verditap.

Sjekk også

Audi A3 (2003-2013)

Andre generasjon A3 tok et solid skritt i eksklusiv retning. Utvendig er ikke endringene store sammenlignet med forgjengeren, men linjene er strammet opp og ..

BMW 1-Serie (2004-2013)

BMW våget å være annerledes og holde på grunnfilosofien sin, også når de bestemte seg for å gå rett i strupen på VW Golf og Audi A3. 1-serie har motoren plas..

Volvo C30 (2006-2006)

Volvo hadde ikke hatt en ekte småbil siden 80-tallet da C30 rullet inn. Konseptversjonene vakte stor oppsikt i forkant. Det var ventet at Volvo ville komme m..

Siste nytt om Alfa Romeo