Finn biler og biltester

Chevrolet Suburban

Chevrolet Suburban

Nye Chevrolet Suburban var akkurat klar til lansering da Ford kom med sin erkefiende - Excursion. Tilfeldig? Neppe. Som for Tahoe forsvant 6,5-liter diesel V8 alternativet i Suburban også. Nå var det kun V8 bensin-motorer som sto på programmet. I de norske bilene var 6-literen det vanligste alternativet, men noen biler med den ekstremt bensintørste 8,1-liters motoren har også funnet veien hit til landet. Alle biler har rettbetjent automatgir, og trykk knapp styrt 4wd system med høy- og lavserie.
Suburban har separat ramme, og ikke som ”lillebror” Tahoe skrufjærer bak. Her er det fortsatt tradisjonelle bladfjærer som gjelder. Den leveres med to forskjellige chassis-oppsett. ½ og ¾ tonn.
Bilen er mer enn fem og en halv meter lang og mer enn to meter bred. Suburban er kombinert lastebil med fem sitteplasser, og du må ha førerkort C1 (opptil 7500 kg) for å kunne kjøre den. De siste par årene har noen biler blitt bygget om og registrert som personbil under 3500 kg. Disse kan kjøres med vanlig førerkort.
I Norge ble mange biler tatt inn på ”grå-import” disse har navn som: Truckmaster, Multivan og Tri Star.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Nærmere lokomotiv kommer du ikke! Regn med et bensinforbruk på minst 1,5 liter pr. mil og enda mer hvis du velger en med 8,1-liters motor. Bremsene er et svakt punkt på Suburban. Rust på både bremserør og ikke minst bremseskiver både foran og bak, er vanlig. At dette må skiftets hvert tredje/fjerde år er slett ikke unormalt. Endeledd, hjelpesnekke og pitmannarm i forstillingen bør sjekkes. Det samme må du gjøre med mellomakselkryssene. Bilene har nesten aldri motorstopp, men får de det, er det 99 prosent sjanse for at det er bensinpumpa som har streiket. Sjekk nøye for ulyd i differensial både foran og bak, da dette er dyrt å fikse. Biler med ettermontert gassanlegg kan brenne ventilene i topplokket. Bilen vil da gå ujevnt, særlig på tomgang og motorlampen lyser.

+ Pluss

Laste- og trekk-kapasitet.
Fem sitteplasser og enormt bagasjerom.

- Minus

Fysisk størrelse – hvis du for eksempel har rotet deg inn i et trangt parkeringshus.
Drivstofforbruk

Beste kjøp

Bilene er omtrent like hele veien, så hvilken modell man velger er et prisspørsmål. Med mindre du er veldig glad i å fylle bensin, er V8 på 6,0-liter å foretrekke - framfor den supertørste 8,1-literen.

Styr unna

Dårlig vedlikeholdte biler der motorlampa lyser. Og snart er det tid for EU-kontroll...

Kjøpt ny av

De hadde bensinkort fra arbeidsgiver og kunne momsreglene på rams.Dessuten hadde de kanskje til og med behov for trekk-kraften.

Sjekk også

Chevrolet Tahoe (2000-2005)

Dette er en diger og temmelig primitiv bil som særlig i starten solgte veldig bra - takket være norske avgiftsregler. Tahoe har fokus på komfort, og på rette..

Dodge Durango (1998-2003)

Produksjonen av Durango startet i 1998, og den lages framdeles. Riktignok kom det en ny utgave i -04, som igjen ble faceliftet i -07. Durango bygger i utgang..

Antall visninger