Finn biler og biltester

Daihatsu Terios

Daihatsu Terios

Første Terios var en raring. Proporsjonene stemte liksom ikke og spesielt bakfra så den høye og smale bilen merkelig ut.
All ære til Daihatsu-designerne som på andre forsøk kom opp med noe langt bedre. Terios ser ut som en mini-Rav4 og det er slett ikke tilfeldig. Daihatsu kontrolleres nemlig av Toyota, og Terios har en søstermodell som heter Toyota Rush.
Så vidt over fire meter lang er Terios akkurat så mye bil som mange av kundene strengt tatt trenger. Det sier seg vel selv at den ikke appellerer til barnefamiliene. Derimot er det mange godt voksne kjøpere – ispedd et og annet barnløst par med behov for litt høyreist bil med firehjulstrekk. Eller – en super bil nummer to!
Ny Terios = mye bil for pengene, men noen steder har Daihatsu spart. Det merkes særlig på interiør og utstyrsnivå.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er en utrolig snerten og lettkjørt firehjulstrekker. Driftssikkerheten er på topp, og dette er noe av det aller beste man får kjøpt for penger i så måte. Her er det bare «å trekke opp strikken» og kjøre. Det er ingen kjente feil og mangler utenom vanlig service som vi vet om.

+ Pluss

Akkurat så mye SUV som mange trenger
Sjarmerende liten tass

- Minus

Snaue bensinmotorer, burde hatt diesel
Simpelt interiør

Beste kjøp

Denne type Terios kom i 2006, og har Toyota-motor og -drivverk. Uansett hva du velger, blir ikke dette feil.

Styr unna

Biler med sær farge og med dårlig servicehistorikk.

Kjøpt ny av

De som overhodet ikke bryr seg om merke når de kjøper bil.

Sjekk også

Suzuki SX4 (2009-2009)

SX4 kom i 2006 som et samarbeidsprosjekt med Fiat, som kaller sin versjon Sedici. Designfirmaet Italdesign Giugiaro står bak linjene, og bilene bygges i Unga..

Nissan Qashqai (2007-2013)

Er det en SUV? En litt høy stasjonsvogn? Eller en stor kombi? Qashqai er en av bilene det ikke er så lett å sette i bås – og det er selvfølgelig helt tilsikt..

Toyota Urban Cruiser (2009-2009)

Urban Cruiser, klar til innsats våren 2009, er tenkt for mer urbane strøk, så får gode, gamle Land Cruiser sørge for transport under røffe forhold ute på lan..

Siste nytt om Daihatsu