Finn biler og biltester

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

Er det en SUV? En litt høy stasjonsvogn? Eller en stor kombi? Qashqai er en av bilene det ikke er så lett å sette i bås – og det er selvfølgelig helt tilsiktet.
Nissan slet tungt med mellomklassebilene sine utover på 2000-tallet og måtte derfor tenke nytt. Qashqai er beregnet på de som vil ha litt SUV-faktor, men uten at det blir for voldsomt (eller kanskje også politisk ukorrekt). Bilen fås med både forhjuls- og firehjulstrekk og de fleste kundene velger faktisk det første.
Uansett: Nissan traff markedet perfekt og fikk en større suksess enn de hadde våget å håpe på. Qashqai er nesten nøyaktig like lang som Toyota RAV4 og har både tatt kunder fra de mindre SUV-ene, og de som ellers ville vurdert en vanlig stasjonsvogn. På grunn av størrelsen får ikke dette blitt noen plassmester. Fleksibiliteten er heller ikke spesielt god, men Nissan har utnyttet den ekstra høyden godt.
Qashqai er lettkjørt og forutsigbar. Interiøret byr heller ikke på noen revolusjoner, men det er velbygget og ser bra ut. 1,5-liters diesel høres ikke mye ut i en bil som denne, men det duger faktisk helt greit. Tar du deg råd til 2-literen på 150 hester, blir Qashqai riktig så morsom.
Som sagt er det solgt mange forhjulstrekkere. Prisene på bruktmarkedet vil derfor variere mye, og du bør sette deg inn i sakene før du eventuelt slår til. Qashqai + 2 som kom i 2008 er en forlenget versjon, med to ekstra seter bakerst. Disse er best egnet for barn – når setene ikke er i bruk, blir bagasjeplassen gedigen.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er så godt som nye biler, med fabrikkgaranti de tre første årene (gjelder ikke på evt. bruktimporterte biler). På dieselbiler som hatt mye småkjøring og mange kaldstarter, får ikke partikkelfilteret renset seg og kan tettes. På noen få biler har det vært diesellekkasje fra et returrør i motorrommet, og på noen få biler med 1,5-liters dieselmotor har det vært oljelekkasje inn på registerreima. Dette ordnes imidlertid enkelt og greit på fabrikkgarantien.

+ Pluss

Lettkjørt og lett å leve med
Nok SUV for de fleste

- Minus

Begrenset plass og mangler fikse interiørløsninger
Ikke verdens mest komfortable bil

Beste kjøp

Vi velger å si at Qashqai 1,5 dCI (diesel) med forhjulstrekk er det mest fornuftige valget. Mye på grunn av at bilen med firehjulstrekk koster nesten 100 000 kr mer.

Styr unna

1,6-liter bensin med lite utstyr og forhjulstrekk. Ikke fordi den er dårlig, men fordi dette trolig er modellen som vil få det største verditapet.

Sjekk også

Ford Kuga (2008-2009)

Ford solgte den amerikanske Maverick med liten suksess i Europa, men tyske Kuga fra 2008 har langt større ambisjoner. Den stiller til kamp med typisk moderne..

Audi A3 (2003-2013)

Andre generasjon A3 tok et solid skritt i eksklusiv retning. Utvendig er ikke endringene store sammenlignet med forgjengeren, men linjene er strammet opp og ..

Toyota RAV4 (2006-2006)

RAV4 la på seg litt i tredje generasjon, men er fortsatt en av klassens minste biler. Takket være meget god plassutnyttelse og fin fleksibilitet merkes ikke ..

Siste nytt om Nissan

Antall visninger