Finn biler og biltester

Toyota RAV4

Toyota RAV4

RAV4 la på seg litt i tredje generasjon, men er fortsatt en av klassens minste biler. Takket være meget god plassutnyttelse og fin fleksibilitet merkes ikke det så godt på interiøret. Men kjøreegenskapene lider litt under den korte akselavstanden som gjør den mer urolig og stumpete enn de beste konkurrentene.
2,2-liter diesel er manges favoritt, men også 2-liters bensin kler bilen godt. Begge jobber støysvakt og kultivert, og ytelsene er gode. Interiøret er langt sprekere enn på forrige RAV4. Likevel har Toyota mye å gå på når det gjelder opplevd materialkvalitet.
Fleksibiliteten er nevnt. Her folder du enkelt baksetene ned i gulvet og får helt flatt lasterom. Du kan også skyve baksetet i lengderetningen. Cross Sport-utgaven har flyttet reservehjulet ned fra bakluka og under bilen. Dessuten er det en del andre kosmetiske endringer på den kontra vanlig RAV4.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er en liten evighetsmaskin som gir deg forutsigbart og enkelt bilhold, enten du velger med bensin- eller dieselmotor. Det eneste du bør være oppmerksom på, er foringer i bakstilling og at bremseskivene kan ruste.

+ Pluss

Praktiske løsninger
Lite feil, lavt forbruk, fin annenhåndsverdi

- Minus

Begrenset plass i kupé og bagasjerom
Litt stumpete på landeveien

Beste kjøp

136 hk dieselmotor i Executive-utgave.

Styr unna

Egentlig ingen spesielle, men biler med bensinmotor har de siste par årene ikke vært like populære som sine artsfrender med dieselmaskin mellom forskjermene.

Historikk

2006 Toyota lanserte oppfølgeren til deres populære RAV4. Den nye RAV-en leveres som 4-dørs kompakt-SUV. Motoralternativer er en 2,0 bensin med 152 hk og 194 Nm. Den ble levert med to forskjellige dieselmotorer: 2,2 D-4D på 136 hk og 310 Nm og i RAV4 X får man den med 2,2 D-4D motoren på 177 hk og 400 Nm.
Bensinmotoren kommer med enten 4-trinns automat eller 5-trinns manuell. Dieselmotoren fås med 4-trinns automat eller 6-trinns manuell. RAV4 leveres kun med firehjulstrekk. Utstyrsvarianter er RAV4, RAV4 Cross Sport, RAV4 Executive og RAV4 X.
Sistnevnte fås kun med 177 hk dieselmotoren og har skinn, navigasjon, Run Flat Tires, parkeringssensorer, ryggekamera og mye mer som standard.
2009 RAV4 har allerede blitt lansert med facelift i Japan, og kommer til Europa i 2009. Forandringer er nye front- og baklykter, nye fangere, ryggekamera i sladrespeil, keyless entry, startknapp og man kan nå også få Run Flat Tires som tilleggsutstyr på alle varianter. D-4D motoren på 136 hk får nå 150 hk og 340 Nm.

Sjekk også

Honda CR-V (2007-2009)

Andre generasjon CR-V var en av de aller beste bilene i klassen i mange år. Men konkurransen ble stadig tøffere og det gjorde at Honda valgte å gå en litt an..

Volkswagen Tiguan (2009-2009)

Det er bare å bøye seg i støvet og grusen og snøen – Tiguan klatret rett til topps i debutåret 2008 og ble mest solgte firehjulstrekker i Norge. Den bygges p..

Mitsubishi Outlander (2007-2013)

Mitsubishi trengte sårt en suksess etter mye turbulens og økonomiske problemer - og denne bilen sørget for det. Seteløsningen har sin del av æren. Bilen er..

Siste nytt om Toyota

Antall visninger