Finn biler og biltester

Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander

Mitsubishi trengte sårt en suksess etter mye turbulens og økonomiske problemer - og denne bilen sørget for det.
Seteløsningen har sin del av æren. Bilen er lang nok til å kunne romme to ekstra seter bakerst. Til vanlig kan du ha dem nedfelt i gulvet. Når behovet melder seg, er det bare å vippe dem opp. Plassen er langtfra gedigen der bak, men det holder for unger. Og med bare fem seter i bruk, er det plass til mye bagasje.
Størrelsen gjør sitt til at Outlander har litt mindre personbilfaktor enn enkelte konkurrenter. Den trives ikke like godt på svingete veier (eller når underlaget blir altfor humpete), men til gjengjeld er langkjøringskomforten god. Interiøret er heller ikke bilens sterkeste kort. Det ser enkelt og litt spartansk ut, men samtidig er det mange praktiske og fleksible løsninger.
Mest vanlige motorisering er 2-liters diesel som kommer fra VW. 140-hesteren støyer litt, men passer bilen bra. Også et rimelig avansert firehjulstrekksystem. Du kan velge mellom forhjulstrekk eller automatisk styrt 4x4. Dessuten kan du låse kraftfordelingen på 50/50 foran og bak. Dette er bedre enn det de fleste konkurrentene er utstyrt med.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Her vil du kanskje oppdage at radioen av og til tar inn litt dårlig. Det jobbes med en ny software-oppdatering som skal løse dette problemet. Her har man også hatt litt problemer med en turbo-slange som kan hoppe av, og det har nå kommet en ny type som skal løse dette problemet. På noen av de tidligste bilene har det vært nødvendig å oppdatere motorsoftwaren.

+ Pluss

Praktisk og fleksibel
Sju seter - mange av konkurrentene har bare fem

- Minus

Kan bli litt stor og vinglete på landevei
Mye billig plast i interiøret

Beste kjøp

Syvseters Outlander i ”Instyle” utgave. Da får du en velutstyrt og flott familiebil med masse utstyr.

Styr unna

Biler med 2,2 liters dieselmotoren. Å betale nesten 70 000 kr. ekstra for 16 hk er ikke god butikk…

Kjøpt ny av

Barnefamilier med bruk for både offroadegenskaper og plass.

Sjekk også

Hyundai Santa Fe (2006-2009)

Hyundai gikk bort fra de runde linjene på forgjengeren og strammet opp designet på andre generasjon Santa Fe. Samtidig vokste den nesten 20 centimeter i leng..

Volvo XC90 (2003-2003)

Volvos debut i SUV-markedet var en stor suksess fra første stund. Det store sjakktrekket var muligheten for sju seter – de to bakerste foldes flatt ned i gul..

Peugeot 4007 (2009-2009)

”Når vi ikke har noen SUV, får vi kjøpe”, tenkte Peugeot og Citroën, og bestilte sine versjoner 4007 og C-Crosser fra Mitsubishis japanske fabrikk der sukses..

Siste nytt om Mitsubishi

Antall visninger