TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe

Hyundai gikk bort fra de runde linjene på forgjengeren og strammet opp designet på andre generasjon Santa Fe. Samtidig vokste den nesten 20 centimeter i lengden, noe som ga plass til to ekstra seter bakerst. Det løftet den på mange måter et hakk opp i klasse, det er ikke mange konkurrenter som kan tilby sjuesters SUV i denne prisklassen. Adkomsten er litt kronglete og plassen er langt fra god helt der bakerst. Likevel: Mange vet å sette pris på muligheten til å ha med seg seks passasjerer.
Santa Fe var også interiørmessig et skritt opp for Hyundai. Det er ikke vanskelig å se at det amerikanske markedet er viktig for koreanerne. Plast-treverket er ikke akkurat elegant (eller eksklusivt), men ellers er materialkvaliteten bra.
Dieselmotoren på 2,2 liter og 155 hk kler bilen fint. Den er ikke akkurat superhurtig, men 343 Nm er med på å gi bra kraftoverskudd.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Endelig bleSanta Fe motorisert som fortjent; det var ikke forgjengeren. Enkelte biler har gått langt (taxi), og da bør du sjekke hjullagre, lenkarmer, stabilisatorstagforinger og bærekuler.

+ Pluss

Pent og tidløst design
Sjuseter - eller fem seter og stort bagasjerom

- Minus

Føles billigere enn de beste konkurrentene
En del interiørdetaljer faller gjennom

Beste kjøp

Sjuseter med skinninteriør og automatgir.

Styr unna

Taxi-kjørte biler, hvis prisen ikke er veldig lav…

Kjøpt ny av

De som oppdaget at dette var et lite røverkjøp i forhold til de andre sjuseters SUV-ene på markedet .

Sjekk også

Mitsubishi Outlander (2007-2013)

Mitsubishi trengte sårt en suksess etter mye turbulens og økonomiske problemer - og denne bilen sørget for det. Seteløsningen har sin del av æren. Bilen er..

Chevrolet Captiva (2008-2009)

Captiva fra 2006 er den eneste koreanske Chevrolet med brukbart salg i Norge, selv om den har falt av sterkt etter hvert. Dette er en riktig trivelig SUV med..

Volvo XC90 (2003-2003)

Volvos debut i SUV-markedet var en stor suksess fra første stund. Det store sjakktrekket var muligheten for sju seter – de to bakerste foldes flatt ned i gul..

Siste nytt om Hyundai