Finn biler og biltester

Volvo XC90

Volvo XC90

Volvos debut i SUV-markedet var en stor suksess fra første stund. Det store sjakktrekket var muligheten for sju seter – de to bakerste foldes flatt ned i gulvet og dermed øker bruksområdet til bilen betraktelig. Lenge var den nesten uten reelle konkurrenter, og det cashet Volvo selvfølgelig inn på.
Drøyt 4,80 m lang er ikke dette noen liten bil, men XC90 er heller ikke så stor at den blir slitsom i bytrafikk. Førerposisjonen er nesten perfekt, nydelige seter og funksjonelt og elegant dashbord. Mange er også utstyrt med stereoanlegg som overgår det de fleste har hjemme i stua.
Bensinmotorene er tørste og de fleste valgte derfor diesel. Det gir ikke det store kraftoverskuddet, men duger til de flestes behov. Det har vært en del kvalitetsproblemer med bilen og spesielt billig bilhold kan du nok ikke påregne. Sikkerheten er, som vi forventer fra Volvo, meget bra.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote XC90 har vært belemret med en del irriterende elektriske feil, så sjekk nøye alle funksjoner før du kjøper. Vibrasjon i bremsepedal ved nedbremsing skyldes dårlige bremseskiver. Dette er en gjenganger både foran og bak, så sjekk nøye. En del biler har også vært plaget med skjevt slitte dekk. Bakhjulslagre er også vel verdt å sjekke, da disse har blitt fort slitt på enkelte biler.

+ Pluss

Adskillig mer politisk korrekt enn enkelte større SUV-er.
Blanding av offroader og flerbruksbil

- Minus

Dyrt når noe går i stykker
D5-dieselen er ikke noe kraftverk

Beste kjøp

Det er diesel og riktig (les: mye) utstyr som gjelder. Vi mener en XC90 i Summum- eller Executive-utgave med 185 hk diesel og syv seter er det mest fornuftige valget.

Styr unna

Biler med stor bensinmotor og lite utstyr. Kjøper du bil med bare fem seter, skal prisen være svært gunstig!

Historikk

2003 Lansering, XC90 kommer med både bensin og dieselmotorer – fem eller sju seter.
2004 Nye utstyrsnivåer lansert. 4,4 l V8 på 315 hk erstatter T6.
2005 D5 kommer med 185 hk.
2006 Facelift. Ny 3,2 l på 238 hk erstatter 2,5T. Ny variant: Sport med strammere fjærer og dempere.
2008 Sport skifter navn til R-Design.

Sjekk også

BMW X5 (1999-2006)

Sportsbil og SUV i ett? Det manglet ikke på ambisjonene da BMW lanserte sin første SUV. De gjør sjelden ting halvveis i München, og selv om denne er produser..

Jeep Grand Cherokee (1999-2004)

Jeep fikk konkurrentene nærmere innpå seg enn hyggelig var, da både Mercedes og BMW begynte å produsere SUV-er i USA. De møtte tøff motstand i henholdsvis ML..

Nissan Pathfinder (2005-2014)

Etter suksessen med X-Trail, bestemte Nissan seg for å satse tungt på Pathfinder. Størrelsesmessig svært nært legendariske Patrol, men med mer fokus på veieg..

Siste nytt om Volvo

Antall visninger