Finn biler og biltester

Nissan Pathfinder

Nissan Pathfinder

Etter suksessen med X-Trail, bestemte Nissan seg for å satse tungt på Pathfinder. Størrelsesmessig svært nært legendariske Patrol, men med mer fokus på veiegenskaper. Det robuste og kantete designet har plass til inntil sju, med to ekstra seter bakerst.
Bilen er bygget på ramme. Det gir gode egenskaper i terreng og mulighet til å trekke seriøst tunge lass. Men det gjør også at Pathfinder oppleves som ganske primitiv på landeveien. Dette er mer arbeidshest enn luksus-SUV, noe som også gjenspeiler seg i interiøret. Det er robust og solid, men langt fra eksklusivt.
Høy startpris gjorde at Pathfinder langt fra ble noen bestselger. I starten ble det solgt brukbart med biler på grønne skilter, disse er i klart flertall på bruktmarkedet.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Pathfinder er veldig gode biler rent teknisk sett, med få feil og mangler. Sjekk for sikkerhets skyld bakbremser, og at det ikke er rust på bremseskivene. Sjekk også lenkarmene i forstillingen. Biler som bærer tydelig preg av å ha blitt brukt til offroadkjøring, må sjekkes ekstra nøye. Vi har også hørt om rust rundt omkring på karosseriet.

Hva skal du betale


+ Pluss

Mye plass og inntil sju seter
Solid arbeidshest

- Minus

Null luksusfølelse i interiøret
Mer primitive kjøreegenskaper enn de beste konkurrentene

Beste kjøp

Det er samme motor i alle bilene: en 2,5-liter diesel på 171/174 hk. Vi anbefaler å kjøpe en godt utstyrt bil, og så ny som økonomien tillater.

Styr unna

Gamlebilen til Gustav Brauten, en uvøren steinhogger på 140 kg. Han brukte bilen som kombinert redskapsbod og røykestue, og mente at siden bilen var leaset for bare tre år, var det ingen vits i å koste på service og annet vedlikehold.

Sjekk også

Volvo XC90 (2003-2003)

Volvos debut i SUV-markedet var en stor suksess fra første stund. Det store sjakktrekket var muligheten for sju seter – de to bakerste foldes flatt ned i gul..

Hyundai Santa Fe (2006-2009)

Hyundai gikk bort fra de runde linjene på forgjengeren og strammet opp designet på andre generasjon Santa Fe. Samtidig vokste den nesten 20 centimeter i leng..

Mitsubishi Outlander (2007-2013)

Mitsubishi trengte sårt en suksess etter mye turbulens og økonomiske problemer - og denne bilen sørget for det. Seteløsningen har sin del av æren. Bilen er..

Siste nytt om Nissan

Antall visninger