Finn biler og biltester

Honda Civic

Honda Civic

Sjuende generasjon Civic ble ingen slager på nybilmarkedet, og er også en litt glemt bruktbil. Det skyldes først og fremst lav må-ha-faktor. Her var Honda inne i en veldig fornuftig periode, og appellerte ikke så mye til følelsene som tidligere.
Men det betyr absolutt ikke at dette er noen dårlig bil. Civic fikk nesten oppsiktsvekkende lang akselavstand på denne generasjonen, det betyr mye plass i kupeen. Tre voksne sitter godt i baksetet og bagasjerommet er blant de største i klassen. Det er også en veldig luftig følelse inne i bilen. Frontruta er diger og gir flerbruksassosiasjoner. Girspaken er flyttet opp på dashbordet, dermed blir gulvet flatt.
For øvrig gir ikke kupeen den helt store kvalitetsfølelsen. Her er det mye plast som både ser og føles billig ut.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er utrolig driftssikre og greie biler. Det er lite feil og problemer med Civic, men på de eldste skal du se etter rust i hjulbuene bak og i bakkant av kanalene. Bakbremsene kan også ha en tendens til å ta ujevnt og/eller sette seg på grunn av kombinasjonen fuktighet og salt. Vær klar over at 3- og 4-dørsbilene som er produsert i Japan, er en helt annen bil enn 5-dørsbilene som er bygget i England. Kvaliteten er nok noe bedre på japsebilene.

+ Pluss

Mye plass, digert bagasjerom når du feller ned baksetet
Fornuftig og prisgunstig alternativ

- Minus

Veldig ordinært interiør
Mangler personlighet

Beste kjøp

5-dørs Civic etter faceliften i 2004 med 1,6 liters motor på 110 hk i ES-utgave.

Styr unna

4-dørs i ribbet utgave, uten klimaanlegg.

Kjøpt ny av

En og annen Honda-entusiast som ikke hadde mistet troen, selv om Civic hadde blitt en temmelig ordinær bil.

Sjekk også

Mazda 3 (2003-2009)

Dette er arvtageren til generasjon etter generasjon med Mazda 323. 3 hadde litt å følge opp etter suksessen til storebror 6, og har slitt med å innfri. Det s..

Volkswagen Golf (2003-2008)

Golf V ble på mange måter et lite hvileskjær for VW. Interiørmessig tok bilen faktisk et skritt bakover og føles mindre påkostet enn forgjengeren. Sannsynlig..

Ford Focus (2004-2009)

Ford satte Focus på en skikkelig voksekur da det var klart for generasjon to. Bilen ble 17 cm lenger og ikke minst 14 cm bredere. Det betyr mye mer plass, bå..

Siste nytt om Honda

Antall visninger