Finn biler og biltester

Mazda 3

Mazda 3

Dette er arvtageren til generasjon etter generasjon med Mazda 323. 3 hadde litt å følge opp etter suksessen til storebror 6, og har slitt med å innfri.
Det starter med et utseende som ikke akkurat har vunnet designpriser og fortsetter med et interiør som på ingen måte kan måle seg med de beste i klassen. Kjøreegenskapene er også på det jevne. Men med litt motorisering (2-literen er fresk), øker morofaktoren.
Kom i to versjoner: Kombi og sedan - sistnevnte er strammere i linjene, men oppnådde aldri særlig stort salg. Verstingversjonen 3 MPS priste seg fullstendig ut av markedet, men er en fullblods kjøremaskin.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Mazda 3 gjør som storebror Mazda 6: Den ruster. Mye. Dette er heldigvis en garantisak som importøren dekker – akkurat slik som på Mercedes og Ford. Sjekk også bremseskivene, særlig de bak har lett for å ruste. Utover dette er Mazda en utrolig driftsikker og grei bil som gir deg et forutsigbart og trygt bilhold.

Hva skal du betale

Det finnes en god del biler til salgs for ca 100 000 kr. Dette er 2004-modeller med 1,6-liters bensinmotor og som har ca 100 000 km på telleverket. 2008-modell Sport som har gått veldig lite, med skinninteriør og «full pakke», får du for ca 200 000 kr. Mazda 3 Turbo MPS med 260 hk kan bli din for ca 350 000 kr.

+ Pluss

En av klassens romsligste
Kvalitetsbil som gir deg svært lite problemer

- Minus

Klar pensjonist-faktor over designet
Høyt støynivå i kupeen

Beste kjøp

2007/2008-modell Mazda 3 Sport gir deg mye og bra bil for lite penger.

Styr unna

Mazda 3 finnes også som 4-dørs sedan. Markedet for små sedaner er usedvanlig tregt, derfor anbefaler vi å styre unna denne.

Kjøpt ny av

De som "bare" skulle ha en fornuftig bil i Golf-klassen.

Sjekk også

Nissan Almera (2000-2007)

Almera etterfulgte en rekke med Sunny-utgaver fra Nissan da den kom i 1995. Dette er andre generasjon, som ble lansert i 2000. Almera fikk skryt for kjøreeg..

Toyota Corolla (2002-2007)

Kjempesuksessen med Yaris en klasse under gjorde at Toyota fikk blod på tann. Denne Corolla-versjonen fikk nyte godt av solide utviklingsbudsjetter. Samtidig..

Renault Megane (2003-2008)

Renault var inne i en periode med skikkelig eksperimentering på designfronten. Det så vi først på nisjemodellene Avantime og Vel Satis, men de våget å gjøre ..

Siste nytt om Mazda

Antall visninger