Finn biler og biltester

Renault Megane

Renault Megane

Renault var inne i en periode med skikkelig eksperimentering på designfronten. Det så vi først på nisjemodellene Avantime og Vel Satis, men de våget å gjøre det samme på storselgeren Megane også. Resultatet er en bil som både begeistret, men som også skremte bort mange kunder.
Den spesielle hekken er et temmelig ekstremt eksempel på «form foran funksjon» og spiser mye bagasjeplass. Dette gjelder både 3-dørs- og 5-dørsutgaven. Til gjengjeld er sedan og stasjonsvogn mye mer fornuftige (og ordinære). Glasstakkabrioleten Megane CC erstattet både coupe- og cabversjonen av forrige generasjon. Dette er en av de lekreste bilene i sin klasse. Fortsatt er det stor vekt på komfort gjennom hele modellspekteret, så ikke forvent deg hvasse kjøreegenskaper.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote I likhet med første generasjon har også andre generasjon av Megane sine nykker. Som Renault-modeller flest er det også her en del kluss med det elektriske anlegget. Sjekk derfor at varmeseter og alle andre elektriske funksjoner virker som de skal. På biler med 1,6-liters bensinmotor kan det regulerbare kamdrevet løsne. Er bilen periodevis vanskelig å starte, kan det være feil på TDC-sensor. Det har også vært noe feil med nøkkelkortlesere og tenningslåser. Bremseskivene og håndbrekkfunksjon bør også sjekkes.

+ Pluss

Bredt modellutvalg
Særpreget design

- Minus

Uinspirerte kjøreegenskaper
Hekken spiser plass på kombiversjonene

Beste kjøp

Kanskje et kjedelig valg, men vi mener en velholdt og godt utstyrt Megane stasjonsvogn med dieselmotor er det mest fornuftige kjøpet.

Styr unna

3-dørs med lite utstyr er de mest tungsolgte.

Sjekk også

Peugeot 307 (2001-2007)

Høy kombi? Eller mini-flerbruksbil? 307 plasserte seg litt mellom de tradisjonelle bilklassene da den ble lansert i 2001. Det høyreiste designet med delt fre..

Mazda 3 (2003-2009)

Dette er arvtageren til generasjon etter generasjon med Mazda 323. 3 hadde litt å følge opp etter suksessen til storebror 6, og har slitt med å innfri. Det s..

Opel Astra (2004-2004)

Det var tid for et skikkelig løft da Opel Astra rullet ut i tredje utgave. Her hadde Opel tatt den tøffe konkurransen på alvor og laget en bil som igjen klar..

Siste nytt om Renault

Antall visninger