Finn biler og biltester

Peugeot 307

Peugeot 307

Høy kombi? Eller mini-flerbruksbil? 307 plasserte seg litt mellom de tradisjonelle bilklassene da den ble lansert i 2001. Det høyreiste designet med delt fremre siderute, sterkt skrånende frontrute og svært rette bakdører vakte oppsikt.
Dette ga gode plassforhold innvendig og enda bedre skulle det bli da SW-utgaven ble lansert. Denne vokste seg nesten en klasse større og hadde mulighet for to ekstra seter bakerst. Noen fullverdig sjuseter var den imidlertid ikke, til det skortet det for mye både på plass og adkomstmuligheter.
307 fulgte også i hjulsporene til lillebror 206 og kom som ståltak-cabriolet i 2003. Den manglet litt av sjarmen til 206 CC, men tok igjen for det med å ha akseptabel plass også for to i baksetet.
307 fikk fortjent kritikk for lite engasjerende kjøreegenskaper. Bilen er basert på en modifisert versjon av plattformen til forgjenger 306 (og Citroën Xsara) og alderen lar seg ikke helt skjule. Også sittestilling og førerposisjon bærer preg av litt for mange kompromisser.
307 får du som tre- og femdørs kombi. I stasjonsvognutgaven Break, som SW – og som CC.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Bremseskivene bak ruster fordi klossene setter seg fast som følge av salt og fuktighet. Defekt håndbrekkwire er en annen gjengangerfeil. Klakkelyder fra forstilling kommer som regel på grunn av slakk i lenkarmer, og er veldig vanlig. Nedre del av bakluka kan ruste, så denne bør sjekkes nøye.

+ Pluss

Rikholdig modellutvalg
Komfortabel

- Minus

Mangler kvalitetsfølelsen til de beste konkurrentene
Vanskelig å finne god sittestilling

Beste kjøp

En godt utstyrt 5-dørs kombi med 1,6-liters HDI-motor, fra etter faceliften i 2005.

Styr unna

3-dørs med minste bensinmotor på 75 hk og biler uten klimaanlegg.

Sjekk også

Renault Megane (2003-2008)

Renault var inne i en periode med skikkelig eksperimentering på designfronten. Det så vi først på nisjemodellene Avantime og Vel Satis, men de våget å gjøre ..

Citroën Xsara (1998-2005)

En av de mest brød-og-smør-pregede bilene som har kommet fra Citroën. Xsara etterfulgte ZX og deler veldig mye teknikk med konsernbror Peugeot 306. Størrelse..

Skoda Octavia (1997-2004)

Dette er bilen som for alvor endret Skoda-imaget, og som fikk folk som aldri ville vurdert en Skoda til å tenke nytt. Octavia er basert på plattformen til Go..

Siste nytt om Peugeot

Antall visninger