Finn biler og biltester

Nissan Almera

Nissan Almera

Almera etterfulgte en rekke med Sunny-utgaver fra Nissan da den kom i 1995. Dette er andre generasjon, som ble lansert i 2000.
Almera fikk skryt for kjøreegenskaper og sporty kjørefølelse. Men ut over det er bilen særdeles gjennomsnittlig. Traust og uspennende design, begrenset plass og et interiør som så gammelt ut allerede da bilen ble lansert. De første årene hang den brukbart med mot de japanske og koreanske konkurrentene, men biler som VW Golf og Ford Focus gikk langt utenpå Almera.
Uspennende motorutvalg hjalp heller ikke. I 2007 var det over og ut for Almera, og det sier jo litt om «suksessen» mot slutten at bilen ikke fikk noen direkte etterfølger. Flerbruksutgaven Almera Tino var heller ingen slager. Nissan ble beskyldt for å ha tatt for lett på oppgaven, og Tino klarte aldri å markere seg skikkelig i sin klasse.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Almera er nok en skuddsikker bil fra Nissan. Her er det svært lite feil og mangler. Det du imidlertid må passe på er å sjekke, er bakbremsene. Salt og fuktighet gjør at klossene kan sette seg fast, med rustne bremseskiver som resultat. Sjekk ellers at bilen har fulgt service og vedlikeholdsprogram.

+ Pluss

Japansk kvalitet
Fine kjøreegenskaper

- Minus

Trangt baksete
En særdeles ordinær bil

Beste kjøp

5-dørs med 1,5-liters bensinmotor på 98 hk, gjerne i Tekna-utstyrsvariant.

Styr unna

4-dørs sedan oppleves ofte som litt ukurante i dette segmentet. Almera ser heller ikke veldig bra ut som 4-dørs. Er den i tillegg hvit og uten klimaanlegg, er det bare å styre unna.

Kjøpt ny av

Definitivt ikke en veldig bilinteressert person.

Sjekk også

Mazda 3 (2003-2009)

Dette er arvtageren til generasjon etter generasjon med Mazda 323. 3 hadde litt å følge opp etter suksessen til storebror 6, og har slitt med å innfri. Det s..

Opel Corsa (2001-2006)

Forrige Corsa fikk mye skryt for utseendet, og Opel valgte derfor å videreføre og finpusse da det var klart for en helt ny Corsa. Bilen ble imidlertid en god..

Citroën Xsara (1998-2005)

En av de mest brød-og-smør-pregede bilene som har kommet fra Citroën. Xsara etterfulgte ZX og deler veldig mye teknikk med konsernbror Peugeot 306. Størrelse..

Siste nytt om Nissan

Antall visninger