Finn biler og biltester

Honda HR-V

Honda HR-V

Suksessen med første CR-V gjorde at Honda kjapt kastet seg rundt og lanserte mini-SUV-en HR-V. Kom først bare som 3-dørs, så i en langt mer brukervennlig 5-dørsversjon. 4x4-systemet er det samme som på CR-V. Det betyr i utgangspunktet trekk på forhjulene, mens bakhjulene blir med når det er behov for det.
Takket være høyden er plassforholdene ganske bra, men HR-V er bare registrert for fire. Konstruksjonen er enkel og du må ikke forvente deg all verdens komfort. Det gjenspeiler seg også i interiøret. I starten var det svært spartansk (og med noen ganske merkelige fargekombinasjoner), men det kom seg etter hvert. ES-varianter føles adskillig mer påkostet enn innstegsmodellen LS.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Som de andre familiemedlemmene til Honda, er også HR-V en god bil. Dette er en enkel konstruksjon, og det er derfor ikke så mye som kan gå i stykker. Bremseskiver, lenkarmer foran og bak, samt stabilisatorstagforinger er imidlertid ofte mangler på EU-kontroll. Det koster noen tusen å utbedre disse feilene, så det er vel verdt å sjekke opp. De første 3-dørsbilene kan ha litt rust ved hjulbuene bak og i plateskjøter og falser ved bakskjermer/kanaler.

+ Pluss

Liten og snerten til bybruk
Sjarmerende mini-SUV

- Minus

Interiøret er svært spartansk i starten
Bare registrert for fire

Beste kjøp

En 5-dørs i den velutstyrte ES-utgaven. Da er HR-V en riktig hyggelig bil!

Styr unna

3-dørs av de første årsmodellene i den kjipe A-utgaven. Den er skikkelig trist og har interiørfarger som gjør deg bilsyk før du får rygget ut av garasjen.

Kjøpt ny av

De falt for det kantete designet og trengte ikke mye plass.

Sjekk også

Suzuki Grand Vitara (1998-2005)

Forgjengeren het bare Vitara og så ut som den var designet med linjal og bred tusj. Grand Vitara er adskillig mykere i formene og kom inn i tide til å få med..

Subaru Impreza (1993-2001)

Året var 1993, en ung og lovende Petter Solberg kjørte bakkeløp med Ford Escort hjemme i Norge – og den japanske bilfabrikken Subaru hadde bestemt seg for å ..

Toyota RAV4 (1994-1999)

Toyota har ikke akkurat for vane å være først med så veldig mye, men her surfet de på SUV-bølgen mange år før de fleste av konkurrentene. Første generasjon ..

Antall visninger