Finn biler og biltester

Toyota RAV4

Toyota RAV4

Toyota har ikke akkurat for vane å være først med så veldig mye, men her surfet de på SUV-bølgen mange år før de fleste av konkurrentene.
Første generasjon RAV4 er en sjarmerende tass. Kom i to versjoner: en bitte liten 2-dørs og en noe større 4-dørsutgave. Førstnevnte er mest av alt en morobil. Med fire dører kryper lengden litt over fire meter, og den duger som familietransport, i alle fall hvis du ikke har altfor mange unger. Både teknikk, design og interiør er på den enkle siden. Dette føles absolutt ikke påkostet, men den sedvanlige Toyota-kvaliteten gjør at det sjelden går i stykker.
RAV4-salget tok ikke av for alvor før med andre generasjon. Derfor er dette en litt glemt bil på bruktmarkedet. Du kan gjøre svært gode kjøp, men du må altså ikke forvente deg all verden i forhold til komfort eller moderne kjørefølelse.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Første generasjon RAV4 er som alle andre Toyotaer en grei og driftssikker bil. Du bør imidlertid sjekke bremser foran og bak, rust på bremserør, kuler og ledd i for- og bakstilling samt støtdempere. Se også etter rust i nedkant av dørene. Det er ikke uvanlig at lakken flasser av og at det kommer rust her.

+ Pluss

En av de billigste brukt-SUV-ene
Morsom og sjarmerende

- Minus

Komforten kan ikke sammenlignes med nyere konkurrenter
Liten og trang

Beste kjøp

En velholdt og fin 5-dørs med klimaanlegg og god servicehistorikk.

Styr unna

Biler som bærer preg av å ha vært brukt til offroadkjøring.

Historikk

1996 Toyota lanserer sin første kompakt-SUV, Toyota RAV4. RAV4 står for Recreational Activity Vehicle, 4-wheel drive. RAV4 ble levert som kortversjon med to dører eller langversjonen med fire dører. Bilen ble levert med en bensinmotor på 120 hk og kunne fås med enten 5-trinns manuelle eller 4-trinns automat. Den ble levert med framhjulstrekk eller firehjulstrekk.
1998 RAV4 får en liten oppdatering med nye frontlykter og baklykter samt litt forandring på fangere og utstyr.
2000 RAV4 blir erstattet med andre generasjons RAV4.

Sjekk også

Suzuki Grand Vitara (1998-2005)

Forgjengeren het bare Vitara og så ut som den var designet med linjal og bred tusj. Grand Vitara er adskillig mykere i formene og kom inn i tide til å få med..

Kia Sportage (1995-2002)

Enten var det flaks og tilfeldigheter – eller så hadde Kia noen usedvanlig framsynte utviklere. Sportage ble lansert godt i forkant av den store SUV-bølgen o..

Honda CR-V (1997-2001)

Honda regnet selv med at CR-V skulle bli en nisjemodell, men der tok de feil. Bilen traff midt i det sterkt voksende SUV-markedet og ble en stor salgssuksess..

Siste nytt om Toyota

Antall visninger