Finn biler og biltester

Kia Sportage

Kia Sportage

Enten var det flaks og tilfeldigheter – eller så hadde Kia noen usedvanlig framsynte utviklere. Sportage ble lansert godt i forkant av den store SUV-bølgen og solgte slett ikke verst her hjemme. Under skallet er det innslag av (gammel) Mazda-teknikk. Bilen føltes egentlig aldri moderne, men solgte på praktisk bruksverdi.
Et stykke ut i levetiden kom den også i en forlenget versjon som heter Wagon. Da forsvant reservehjulet fra bakdøra, bagasjeplassen ble langt bedre og interiøret fikk også en (nødvendig) oppgradering. Mest vanlige motor er 2-liters bensin, diesel kom etter hvert. Sportage finnes også i en tredørs cab-versjon med kalesje bakerst, denne ble aldri tatt inn til Norge.
Bilen fikk mye kritikk for dårlige og tildels lumske kjøreegenskaper, spesielt på glatt underlag. Dessuten manglende komfort og mye støy. Firehjulstrekk-systemet ble pusset litt på underveis, men har lavgir hele veien.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Her er det en del tull, særlig på biler med bensinmotor. Topplokk, frihjulsnav, girkasser, differensialer, støtdempere og kuler og ledd i forstilling og eksosanlegg – for å nevne noe. Du finner de ofte veldig nær bunnen av lista over de mest driftssikre bilene. Dette er veldig atypisk for koreanske og asiatiske biler generelt.

+ Pluss

Firehjulstrekk til lavpris
En liten koreansk pioner

- Minus

Kjøpes kun på grunn av prisen
Primitiv og høy lavpris-følelse

Beste kjøp

Så ny bil som mulig, med dieselmotor og full servicehistorikk.

Styr unna

De tidligste årsmodellene, og særlig de med bensinmotor.

Kjøpt ny av

Folk med reell bruk for firehjulstrekk - som ikke brydde seg om at Kia på denne tiden var temmelig ukjente greier.

Sjekk også

Suzuki Grand Vitara (1998-2005)

Forgjengeren het bare Vitara og så ut som den var designet med linjal og bred tusj. Grand Vitara er adskillig mykere i formene og kom inn i tide til å få med..

Subaru Forester (1997-2003)

Subaru surfet tidlig på SUV-bølgen med Forester, en bil midt mellom stasjonsvogn og SUV. Firehjulstrekk og ekstra bakkeklaring er på plass, likeledes et gans..

Hyundai Santa Fe (2001-2005)

Hyundais første SUV er basert på plattformen til sedanen Sonata og skulle vise seg å bli en svært viktig bil for koreanerne. Santa Fe ble nemlig en knallsuks..

Siste nytt om Kia

Antall visninger