Finn biler og biltester

Subaru Forester

Subaru Forester

Subaru surfet tidlig på SUV-bølgen med Forester, en bil midt mellom stasjonsvogn og SUV. Firehjulstrekk og ekstra bakkeklaring er på plass, likeledes et ganske høyreist karosseri. Men likevel oppleves den som mer personbil enn de fleste konkurrentene – det gjelder både design og kjørefølelse.
I likhet med veldig mye annet fra Subaru, vinner ikke denne Foresteren noen priser for sprekt design. Linjene er firkantede og trauste, men det gir samtidig god innvendig plass. Den appellerer helt klart også mest til godt voksne kjøpere, for noen sporty bil er dette ikke.
Bak rattet kunne du like gjerne sittet i en «vanlig» stasjonsvogn. Bilen er svært lett håndterlig og oversiktlig. Dashbordet så gammelt ut allerede i 1997 og plastkvaliteten er alt annet enn eksklusiv. Likevel: Forester gir seg ikke ut for å være noe annet enn den er – en robust og nøktern bil som gjør som den får beskjed om. Også pluss for meget bra firehjulstrekksystem.
De aller fleste utgavene du finner på bruktmarkedet har 2-liters bensinmotor på 122 hk. Boksermotoren er en særegen konstruksjon med helt spesielt lydbilde. Men på ytelser imponerer den ikke spesielt. Da er det langt morsommere med turboutgaven som har 170 hester. Luftinntaket på panseret er omtrent det eneste som avslører at dette ikke er standard Forester. En skikkelig ulv i fåreklær, mange er også svært godt utstyrt med skinninteriør og panorama-soltak.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Subaru Forester er på mange måter en liten raring – ikke SUV og ikke stasjonsvogn. Men det er bra biler, og ikke minst speiles dette i prisen, som holder seg svært godt. Du bør imidlertid sjekke hjullagre, spesielt bak, og om drivakselmansjettene er hele. Bilene har litt svak kløtsj, så sjekk denne også. Det er selvsagt viktig at servicer er fulgt slik at det er «frisk» olje på differensialer og lignende. Støtdempere bak er en svakhet, så sjekk litt nøye.

+ Pluss

Turboutgaven er en råsprek familiebil
Hvis du synes SUV er politisk ukorrekt

- Minus

2-literen blir fort litt kortpustet
Så gammel ut allerede da den kom

Beste kjøp

Vi vurderer modellen uten turbo som det beste/mest fornuftige kjøpet. Velg gjerne WZ-utstyrsvariant – i basisutgave er den snaut utstyrt.

Styr unna

De eldste bilene uten noen utstyrspakke – og som har gått langt. På de første årsmodellene er det heller ikke uvanlig at klimaanlegg mangler.

Sjekk også

Honda CR-V (1997-2001)

Honda regnet selv med at CR-V skulle bli en nisjemodell, men der tok de feil. Bilen traff midt i det sterkt voksende SUV-markedet og ble en stor salgssuksess..

Nissan X-Trail (2001-2006)

Nissan har rike offroad-tradisjoner med blant annet Patrol. Med X-Trail klarte de også å slå seg inn i massemarkedet. Det firkantete og trauste utseendet vin..

Hyundai Santa Fe (2001-2005)

Hyundais første SUV er basert på plattformen til sedanen Sonata og skulle vise seg å bli en svært viktig bil for koreanerne. Santa Fe ble nemlig en knallsuks..

Siste nytt om Subaru

Antall visninger