Finn biler og biltester

Kia Sorento

Kia Sorento

Kia drømte om at Sorento skulle utfordre status-SUV-ene, men slik gikk det ikke. Ny ramlet den litt mellom stolene prismessig. For dyr til å kunne konkurrere mot RAV4 og CR-V osv. – samtidig som den ikke er i nærheten av Mercedes M-klasse og Jeep Grand Cherokee.
Det begynner imidlertid bra med et utseende som imponerte mange. Et herværende bilmagasin gjorde en uhøytidelig test der de tapet over alle Kia-merkene og spurte et lite utvalg personer hva slags bil de trodde dette var. De fleste gjettet på biler godt over Kia i statusfaktor. Dette er design-stjeling av beste/verste sort og vi kjenner igjen linjer og detaljer fra en rekke konkurrenter, blant dem ikke overraskende BMW X5, Lexus RX og Mercedes M-klasse.
Innvendig sliter bilen mer. Det ser for så vidt greit ut, men store doser plast-treverk og skinn som føles som hard skai avslører at det er spart.
Sorento byr heller ikke på noen stor kjøreopplevelse. Den er bygget på ramme og det merker du på ganske stiv og stump oppførsel. Offroad-egenskapene er imidlertid svært gode og den egner seg godt som trekkvogn.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Kia Sorento er en robust firehjulstrekker, som er driftssikker og grei på alle måter. Det er heller ikke mye feil å finne på Sorento. Vurderer du å kjøpe en slik bil, bør du imidlertid sjekke bremseskivene foran og den elektriske antenna.

+ Pluss

Veldig mye bil for penga nå
Ser bra ut, i alle fall utenpå

- Minus

Primitiv kjøreopplevelse
Wannabe-statusbil

Beste kjøp

2,5-liters CRDi-motor (diesel) på 140 hk og full EXE-utstyrspakke.

Styr unna

Noen få Sorento har en 2,4-liters bensinmotor i LX-utgave (dvs. manuelt gir, uten klimaanlegg og skinninteriør). Dette er mildt sagt ukurant, og det er bare å styre unna…

Kjøpt ny av

De som ikke hadde råd til premium-SUV, men satset på at denne ville lure naboen.

Sjekk også

Honda CR-V (2002-2006)

Der første generasjon bærer litt preg av å være utviklet på beskjedne budsjetter, skjønte Honda at det var all grunn til å satse mer på generasjon to av CR-V..

Subaru Forester (2003-2008)

Andre generasjon Forester holdt seg til samme størrelse som forgjengeren og designmessig skjedde det heller ikke store sprell. Det ser mest ut som en litt om..

Jeep Grand Cherokee (1999-2004)

Jeep fikk konkurrentene nærmere innpå seg enn hyggelig var, da både Mercedes og BMW begynte å produsere SUV-er i USA. De møtte tøff motstand i henholdsvis ML..

Siste nytt om Kia

Antall visninger