Finn biler og biltester

Land Rover Freelander

Land Rover Freelander

Land Rover traff markedet perfekt med Freelander. Den var lenge eneste alternativ til japanerne og koreanerne i denne klassen og i flere år Europas mest solgte medium-SUV. To utgaver: Femdørs og tredørs. Sistnevnte er en såkalt halv-cabrio, hvor bakre del av taket kan tas av.
Land Rover hadde svært begrensete utviklingsbudsjetter og det bærer bilen preg av. Til dels store kvalitetsproblemer, særlig i starten. Ganske enkelt 4x4-system, men kjempesmarte Hill Descent Control (HDC) veier opp for det. Med HDC-knappen innkoblet, holder bilen 9 km/t, uansett om det går opp eller ned. Gull verdt i terrenget! Interiøret er svært primitivt før faceliften, med ekstremt billig plast og seter med dårlig sidestøtte. 1,8-liters bensin har vært plaget med mange problemer og er for snau for bilen.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Bilene har varierende kvalitet. Noen er helt ok (dette gjelder særlig dieselmodellene), mens andre har vanvittig mye feil og trøbbel. Mye feil med motor/topplokk. Mye feil med kjølesystem og vannpumpe. Mye feil med forstilling, endeledd, bærekuler og foringer. Også en del feil med servostyring. Mye feil med drivverk og differensialer og mye trøbbel med det elektriske anlegget. Tanklokket pleier imidlertid å være i orden, i alle fall hvis bilen har hatt én eier og service er fulgt…

+ Pluss

Hill Descent Control er supert når forholdene blir virkelig vanskelige
Image og design

- Minus

Altfor korte seter med dårlig støtte
Kvalitet og svak bensinmotor

Beste kjøp

En 2004-modell eller nyere med TD4-dieselmotor på 112 hk.

Styr unna

De eldste bilene og særlig de med 1,8-liters bensinmotor.

Kjøpt ny av

De som ville ha medium-SUV med Land Rover-faktor. Og de som bare ville ha en relativt prisgunstig SUV.

Sjekk også

Honda CR-V (1997-2001)

Honda regnet selv med at CR-V skulle bli en nisjemodell, men der tok de feil. Bilen traff midt i det sterkt voksende SUV-markedet og ble en stor salgssuksess..

Suzuki Grand Vitara (1998-2005)

Forgjengeren het bare Vitara og så ut som den var designet med linjal og bred tusj. Grand Vitara er adskillig mykere i formene og kom inn i tide til å få med..

Toyota RAV4 (2001-2005)

Toyotas medium-SUV kom i andre generasjon i 2000 og da ble det for alvor fart i sakene. RAV4 var en salgssuksess gjennom hele levetiden. Akkurat så mye offro..

Siste nytt om Land Rover

Antall visninger