Finn biler og biltester

Mercedes-Benz M-klasse

Mercedes-Benz M-klasse

Mercedes hadde erfaring fra både stor stasjonsvogn med firehjulstrekk og smått legendariske Geländewagen da de introduserte ML i 1998. Her var de tidlig på plass i status-SUV markedet og ML ble en stor salgssuksess.
USA var i utgangspunktet det viktigste markedet. Bilen er produsert på Mercedes-fabrikken i Alabama, og de som var skeptisk til en Mercedes laget i USA, fikk dessverre vann på mølla. Byggkvaliteten er fryktelig ujevn, særlig i starten. Her er det både kvalitetsproblemer og slurv som er ganske uhørt på en Mercedes fra denne tiden. Dessuten er interiør og dashbord klart preget av amerikansk ”smak” – i praksis farger, materialvalg og finish.
Mercedes kom på defensiven, men klarte å jobbe seg brukbart inn igjen. En større facelift i 2002 rettet opp mye. Men ML klarte aldri å måle seg med hovedkonkurrent BMW X5, verken på kvalitet eller image.
Kjøreegenskapene er også langt fra X5-skarpe. ML er en komfortabel bil, men kjørefølelsen er helt på det jevne. De fleste modellene er femsetere, men du får den også med to ekstra seter helt bakerst.
Minste motorisering er 230 som har 150 bensinhester. Den motoren sliter i den store bilen, noe som også gir seg utslag i høyt forbruk. 270 CDI er en langt smartere valg. Hvis du ikke bryr deg så mye om bensinregningene er de store bensinmotorene absolutt å anbefale.
På bruktmarkedet har tidlige ML-er fått mye (fortjent) juling. Kjennere ser slett ikke på dette som noen statusbil, og prisene er deretter. Diesel etter faceliften er klart mest kurant, disse holder seg da også brukbart i pris. Vær klar over at du neppe får noen billig bilhold.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Eldre ML har ofte et litt frynsete rykte. 2002-modeller og nyere skal imidlertid være mye bedre. Ifølge ryktene skal dessuten modellene som ble produsert i Østerrike være bedre enn de USA-produserte. Hvem som er produsert hvor, går på motoralternativ. Sjekk i alle fall følgende før du handler ML: Bremser på alle fire hjul, bærekuler og endeledd i forstilling, skjev dekkslitasje, samt turbo på 270 CDI-motoren. Kontroller også alle elektriske funksjoner, da det har vært litt klabb og babb med det elektriske på ML, spesielt sentrallåsanlegget og klimaanlegg. Generelt kan det fort bli dyrt når noe skjærer seg.

+ Pluss

Du får mye brukt-SUV for pengene
Stor og komfortabel

- Minus

Veldig ujevn kvalitet, særlig før faceliften
Mye billig-følelse i interiøret

Beste kjøp

ML 270 CDI, etter faceliften i 2002. Velholdte og godt utstyrte biler er et must i dette segmentet.

Styr unna

ML 230. Denne leveres bare med manuelt gir og er i tillegg undermotorisert. Dette er mer et landbruksredskap enn en luksus-SUV. Biler uten lakkerte støtfangere ser heller ikke veldig lekre ut.

Kjøpt ny av

I starten: Innovative Mercedes-entusiaster. Deretter: Folk som gjerne ville vise at de hadde mye penger.

Sjekk også

BMW X5 (1999-2006)

Sportsbil og SUV i ett? Det manglet ikke på ambisjonene da BMW lanserte sin første SUV. De gjør sjelden ting halvveis i München, og selv om denne er produser..

Land Rover Discovery (1999-2004)

Dette er en kraftig oppgradering av første generasjon, noe midt mellom stor facelift og helt ny bil. Land Rover hadde fått mye skryt for utseendet og passet ..

Jeep Grand Cherokee (1999-2004)

Jeep fikk konkurrentene nærmere innpå seg enn hyggelig var, da både Mercedes og BMW begynte å produsere SUV-er i USA. De møtte tøff motstand i henholdsvis ML..

Siste nytt om Mercedes-Benz

Antall visninger