Finn biler og biltester

Mercedes-Benz S-klasse

Mercedes-Benz S-klasse

Mercedes gjorde noe nesten uhørt da denne erstattet den smått legendariske Bundestanken. Bilen ble nemlig både mindre og lettere enn forgjengeren! Med det svarte Mercedes på mye av kritikken. Og de tok samtidig et langt steg i sporty og (ta dette med en liten klype salt) «ungdommelig» retning.
Til tross for krympingen er plassen i kupeen faktisk bedre, men bagasjerommet er litt mindre enn i forgjengeren. Det er forresten ikke bare designet som er blitt lettere og mer sporty. Kjøreopplevelsen er langt fra så tung som tidligere. Denne bilen kan kjøres aktivt, selv om den aller best trives i god langturshastighet på autobahn.
Mercedes hadde for alvor fått taket på moderne dieselteknologi og 3,2-literen ble raskt manges favoritt. Med den under panseret, er drivstofforbruket heller ikke avskrekkende. Synes du sånt er knekkende likegyldig, er det bare å velge mellom et knippe store bensinmotorer. Øverst på rangstigen: 6-liters V12 på 450 hester.
S-klasse møtte knallhard konkurranse fra BMW 7-serie og etter hvert Audi A8, men klarte seg likevel bra. Som for alle store sedaner er verditapet voldsomt. Derfor kan du få veldig mye bil for pengene hvis du velger brukt S-klasse.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Sjekk det elektriske anlegget, og særlig setevarmere som kan være dyrt hvis du har ergonomiske seter. Sjekk også forsetene, som kan være slitt og sprukket i skinnet. Vannlekkasje fra takluka og bakruta forekommer. Sjekk også endeledd og bærekuler i forstilling og bremser på alle fire hjul.

+ Pluss

3,2-liters diesel er perfekt til bilen
Skal det først være luksusbil...

- Minus

Mye kvalitetsproblemer, særlig i starten
Fortsatt litt gubbete i forhold til 7-serie og A8

Beste kjøp

Dette blir både et pris- og imagespørsmål. En 320 CDI (diesel) med 235 hk blir vel uansett ikke feil, selv om det for mange kanskje blir litt for nøkternt.

Styr unna

I dette segmentet er det full utstyrspakke som gjelder. Biler uten skinninteriør og Command Center blir fort et nivå eller to ned.

Kjøpt ny av

Direktører og en og annen nyrik bedriftseier.

Sjekk også

Audi A8 (2003-2010)

Forgjengeren var i praksis temmelig sluttsolgt de siste årene før modellskiftet, og nye A8 var derfor en etterlengtet bil for Audi. Her tok de nye skritt i ..

BMW 7-Serie (2002-2008)

Ingen kunne beskylde BMW for å være feige da de lanserte denne 7-serien. Designet vakte virkelig oppsikt og gjorde designsjef Chris Bangle til en svært omdis..

Peugeot 607 (2000-2009)

De franske bilprodusentene har lenge slitt med å få til storbiler, og 607 har dessverre føyd seg inn i rekken over ikke spesielt vellykkede biler. Ambisjonen..

Siste nytt om Mercedes-Benz

Antall visninger