Finn biler og biltester

Mitsubishi Colt

Mitsubishi Colt

De tidligere generasjonene Colt har sjelden blitt beskyldt for å være spennende, men her gikk Mitsubishi nye veier. Bilen er designet av franske Olivier Boulay og bygges i Nederland. I starten side-om-side med Smart ForFour som i praksis er samme bil. På grunn av sviktende salg ble ForFour-produksjonen lagt ned, så nå er Colt eneste bil som ruller ut av NedCar-fabrikken.
Colt er en snerten og sporty småbil. Kompakte utvendige mål, men likevel mye plass innvendig. Det lekne designet fortsetter også der. Blant annet er lysstripen som går fra bunnen av midtkonsollen og opp mot dashbordet karakteristisk. Plastkvaliteten avslører at dette er en billig bil, men den har mer personlighet enn de fleste japanske konkurrentene.
Kommer som både tre- og femdørs kombi. Den siste klart mest praktisk – og populær. Dessuten ståltak-cabrioleten CZC som er en av de snåleste bilene i sin klasse. Designet er mildt sagt merkelig, og salget har vært minimalt. Mest attraktive motorisering er 1,5 diesel. Fikk en facelift i 2009, den ser du aller best på fronten som nå har fått mer familielikhet.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Colt har bestandig vært gode biler, og den nye er intet unntak i så måte. Her er det lite kjente feil og mangler. Men sjekk bremseskivene, de kan ruste hvis bilen ikke har fulgt servicer og blitt smurt opp jevnlig. Bremseskivene foran kan av og til ha kast. Dette merkes ved at rattet dirrer/rister litt ved nedbremsing.

+ Pluss

Fin dieselmotor
Japansk småbil med litt personlighet

- Minus

Billig bil, merkes på de fleste områder
Interiøret er ikke etter alles smak

Beste kjøp

Femdørs 1,3-liter Instyle er et fornuftig valg. Vær OBS på at ikke alle biler er utstyrt med ESP (antiskrens) og pass på at du kjøper en bil med dette.

Styr unna

En av Norges aller billigste ny-biler er Colt 1,1 Invite i tredørs utgave. Triste greier og uten ESP.

Kjøpt ny av

De som ikke måtte ha det nyeste nye - selv om de kjøpte nybil.

Sjekk også

Mazda 2 (2008-2009)

Mazda 2 ble kåret til ”2008 World car of the year” av biljournalister fra hele kloden, og det går an å skjønne hvorfor. Denne småbilen møter framtidas utford..

Kia cee'd (2007-2007)

Etter mange forglemmelige rivaler i Golf-klassen (få av dem var i stand til å hevde seg særlig godt), markerte cee’d starten på en kraftig Kia-offensiv. Denn..

Chevrolet Lacetti (2008-2009)

”Bilen som passer din livsstil”, hevder importøren, hva som nå menes med det. Jo, den italienske mesteren Giugiaro har en finger med i designen. Lacetti kom ..

Siste nytt om Mitsubishi

Antall visninger