Finn biler og biltester

Nissan Primera

Nissan Primera

Dette er oppfølgeren til første generasjon Primera, en bil som flyttet grenser for japanske mellomklassemodeller. Generasjon to fulgte samme oppskrift og bød ikke på de store sprellene noen veier.
Nissan la igjen vekt stor vekt på kjøreegenskapene. Et svært avansert understell sørger for at Primera oppleves som både presis og velbalansert. Den innvendige plassen ble også bedre. Likevel var Primera langt fra den største bilen i sin klasse.
Tre motoralternativer – og like mange karosseriversjoner å velge mellom. Stasjonsvogna med 2-liters diesel ble raskt en favoritt. I 1999 fikk Primera en større facelift, uten av det er snakk om en helt ny bil. De største endringene er utenpå. Dessuten fikk den en ny 1,8-liters bensinmotor.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er i utgangspunktet veldig gode og driftsikre biler, men alder og etter hvert høy kilometerstand gjør sitt, uansett hvor bra bilen er. De vanligste feilene på Primera er rustne bremserør bak ved bensintanken og rust oppe i hjulhus bak ved bensinpåfyllingsrør. Når det gjelder bakbremser, bør du være klar over at lasteavhengig ventil kan sette seg fast, og det samme kan bremsekalipperne, med rustne bremseskiver som følge. Sjekk også drivakselmansjetter, lenkarmer, fjærbeinslagere og stabilisatorledd i forstillingen.

+ Pluss

Praktisk kombi, enda mer praktisk stasjonsvogn
Fine kjøreegenskaper

- Minus

Føltes gammel og litt frakjørt mot slutten
1,6-liter bensin er snau

Beste kjøp

En velutstyrt stasjonsvogn av siste årsmodell, med 2,0-liters motor på 140 hk.

Styr unna

4-dørs med lite utstyr og minste motor, samt biler med dårlig servicehistorikk og høy kilometerstand.

Sjekk også

Volkswagen Passat (1996-2005)

Dette er bilen som for alvor løftet VW et solid hakk opp i status. Det elegante interiøret med superpresise skjøter og overganger, høykvalitets materialer og..

Mazda 626 (1997-2002)

Femte og siste generasjon 626 var på ingen måte noen høydare. Mazda var inne i en tung periode etter mye kostbar moro på tidlig 90-tall. Nå handlet det om å ..

Toyota Avensis (1997-2003)

Etter flere generasjoner med Carina, valgte Toyota å skifte navn da de introduserte Avensis i 1996. Bilen var skreddersydd det europeiske markedet. Her hjemm..

Siste nytt om Nissan

Antall visninger