Finn biler og biltester

Peugeot 3008

Peugeot 3008

De franske bilprodusentene har generelt vært gode på flerbruksbiler, der særlig Renault har vært en pionér. Med første generasjon 3008 forsøkte Peugeot seg med en bil som plasserer seg mellom de fleste tradisjonelle bilklassene. Litt flerbruksbil, litt SUV – og litt vanlig stasjonsvogn. Resultatet er en bil som absolutt ser særpreget ut, men som i praksis ikke innfrir helt på alle punkter.

3008 er bygget på plattformen til Peugeot 308. Forskjellen er at hele karosseriet er høyere, som gir de med flosshatt enda bedre plass i høyden, dessuten er karosseriet 13 centimeter lengre, som gjør at barna dine i baksetet kan vokse fem år mer i beinlengde i en 3008 kontra en 308. Men selv om baksetet kan skyves i lengderetningen, så er det ikke overdrevent god plass til de nedre kroppsdeler.

Foran er plassen bra og førerposisjonen meget god. Du sitter et sted mellom en vanlig personbil og en SUV. Med litt ekstra overblikk grunnet høyere sitteposisjon, men allikevel såpass lavt at du føler at du sitter i bilen, og ikke oppå den.

I bagasjerommet har du 432 liter du kan fylle opp med tomgods, og bagasjerommet er delt i to høyder med en plate. Men volumet imponerer ikke spesielt.

På grunn av den ekstra høyden, har Peugeot strammet opp understellet en del. Det går ut over komforten, men samtidig slipper du krengingen mange litt høybygde biler sliter med.

I bruktmarkedet er ikke dette verdens mest kurante bil. Det betyr at du kan gjøre gode kjøp, særlig fra private selgere. Da er det bare å være kresen i valg av bil og ikke kjøpe den første, og tilsynelatende beste. I mange tilfeller kan du nok også prute på det som er prisen i utgangspunktet.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Eierne er godt fornøyd med både plass og sitteposisjon i sin 3008 og de anser bilen for å være et godt kjøp. Dette til tross for at drivstofforbruket er noe høyere enn hva fabrikken og brosjyrene lover.

Bilen kan oppleves som noe støyete, særlig på grov asfalt.
Bremsene er en gjengangerfeil på 3008. Bremsekalipterene har lett for å sette seg fast med slitte bremseskiver og klosser som resultat.

På noen biler har det også vært feil på head up-displayet. En litt nøye sjekk av alle elektriske funksjoner hører med.

Har bilen MCP-automatgirkassa, så prøvekjør nøye. Den skal faktisk være slik, men girer litt spesielt og krever noe tilvenning - om du klarer å leve med den...

3008 kom også som hybrid i 2012 og modellen fikk en facelift i 2014.

+ Pluss

Praktisk og OK plass.

- Minus

Ikke spesielt sexy.

For deg

Som leverer og henter i barnehage og SFO

Ikke for deg

Som ser etter sportsbil.

Beste kjøp

Godt utstyrt bil med 1,6-liters diesel er mest lettsolgt.

Styr unna

: Biler med rufsete servicehistorikk og mange eiere

Kjøpt ny av

Folk med gangen full av små Cherrox og Duplo på stuegulvet.

Sjekk også

Opel Zafira (2009-2009)

Første Zafira A fra 1999 viste vei: En kompakt flerbruksbil med sju seter og fleksibelt interiør. Zafira B fra 2005 fulgte i samme spor. Detaljer ble forbedr..

Volkswagen Touran (2010-2010)

Ny, mer miljøvennlig Touareg dukket opp i 2010. Digre SUVer var ikke så politisk ukorrekte i 2003, da første Touareg kom som et samarbeidsprosjekt med Porsch..

Siste nytt om Peugeot

Antall visninger