Finn biler og biltester

Renault Scenic / Grand Scenic

Renault Scenic / Grand Scenic

Første Scenic hadde «bare» fem seter, men konkurrentene som kom halsende etter satset kjapt på sju. Derfor ble det spekulert i at Renault ville gjøre det samme. Det gjorde de forsåvidt også, men de valgte å splitte modellen i to og lansere både femseters Scenic og XL-versjonen Grand Scenic med plass til sju.
De smarte løsningene fra forgjengeren ble videreført. I tillegg oppleves andre generasjon som mer påkostet. Fine motorer og høy komfort. Perfekt familietransport – ikke like bra når du kjører alene og vil ha det litt moro. Da krenger den for mye, styringen er litt vinglete og girkassen upresis. Men ikke mange konkurrenter ga like mye plass for pengene som nybil. Brukt er det enda gunstigere på grunn av til dels stort verditap.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote På andre generasjon Scenic bør du sjekke vanlige slitedeler som bremseskiver, forstilling og støtdempere. Som på alle andre Renault-modeller er det viktig å sjekke at alle elektriske funksjoner virker som de skal, deriblant varmesetene som er en kjent svakhet.

+ Pluss

Klassens mest komfortable
Fransk familiemoro

- Minus

Føles ikke spesielt godt sammenskrudd
Ingen drøm å kjøre

Beste kjøp

Velholdt og velutstyrt bil med dieselmotor. Fem eller syv seter beror på ditt behov.

Styr unna

Det finnes noen Grand Scenic med «bare» fem seter. Disse bilene, som har minste bensinmotor og lite utstyr, framstår som litt ukurante. Her skal du prute!

Sjekk også

Peugeot 307 (2001-2007)

Høy kombi? Eller mini-flerbruksbil? 307 plasserte seg litt mellom de tradisjonelle bilklassene da den ble lansert i 2001. Det høyreiste designet med delt fre..

Mazda 5 (2005-2009)

Mazda har bra tradisjoner i flerbruks-segmentet, men ventet lenge før de tok opp kampen mot Scenic, Touran og alle de andre sjuseterne i denne klassen. Det s..

Siste nytt om Renault

Antall visninger