Finn biler og biltester

Mazda 5

Mazda 5

Mazda har bra tradisjoner i flerbruks-segmentet, men ventet lenge før de tok opp kampen mot Scenic, Touran og alle de andre sjuseterne i denne klassen.
Det smarteste med denne bilen er skyvedørene. Gull verdt på trange parkeringsplasser, samtidig som det gir enkel adkomst til baksetene. Det minst smarte er midtsetet bak som bare egner seg for små barn. I praksis er Mazda 5 derfor mer seks- enn sjuseter.
Bilen er lavere enn de fleste konkurrentene. Det betyr mer personbilfølelse. De kompakte målene gjør den også enkel å leve med i parkeringshus og trange bygater. Flere fikse interiørløsninger, men det hverken ser eller føles spesielt påkostet ut.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Mazda 5 er en utrolig romslig og praktisk bil til en billig penge. Kvalitet og driftssikkerhet er også nesten legendarisk. På Mazda 5 er det ikke noen kjente feil og mangler utover vanlige servicegreier. Det skader imidlertid ikke å sjekke bremseskivene bak, da disse er en familiesvakhet på alle Mazda-modeller.

Hva skal du betale

De billigste bilene med «bare» fem seter selges for rundt 180 000 kr. For en 2008-modell med lav kilometerstand og 110 hk dieselmotor må du betale oppunder ca 250 000 kr. Biler med Hishiri-utstyrspakke har et pristillegg på ca 8000 kr.

+ Pluss

Skyvedørene bak
Kompakt og letthåndterlig

- Minus

Oppleves som en ganske billig bil
Strengt tatt bare en seksseter

Beste kjøp

Bil med syv seter og dieselmotor, gjerne godt utstyrt.

Styr unna

Biler med fem seter og med minste bensinmotor. Den vil du slite med å få solgt igjen.

Kjøpt ny av

"Klær, utstyr, barnemat, bleier, barnehage... Nei, da har vi ikke råd til en masse verkstedbesøk også!"

Sjekk også

Toyota Corolla Verso (2004-2009)

Det hjelper å ha solide finansielle muskler når man ikke lykkes med en bilmodell. Toyota gjorde hjemmeleksa skikkelig og lanserte en mye bedre Verso i 2004. ..

Opel Zafira (2005-2005)

Forgjengeren flyttet grenser og imponerte med sine fiffige interiørløsninger. Konkurrentene kom imidlertid kjapt etter og de siste årene var første generasjo..

Siste nytt om Mazda

Antall visninger