Finn biler og biltester

Toyota Corolla Verso

Toyota Corolla Verso

Det hjelper å ha solide finansielle muskler når man ikke lykkes med en bilmodell. Toyota gjorde hjemmeleksa skikkelig og lanserte en mye bedre Verso i 2004. Her fikk kritikerne akkurat det de hadde etterlyst på den første: Sju seter og en rekke smarte løsninger. Alle baksetene kan for eksempel felles ned i gulvet, da får du tilnærmet varebil med helt flatt lasteromsgulv.
Verso er ikke den største bilen i denne klassen, men den innvendige plassen er likevel imponerende. Takket være at de tre midterste baksetene kan skyves individuelt, er det faktisk fullt mulig å fordele seg fram til godkjent plass til sju voksne på en gang.
Størrelsen gjør også Verso til en lett håndterlig bil. Du har fin oversikt og kjøreegenskapene er presise og ganske sporty. De høye sidevinduene er imidlertid et drawback for småbarnsforeldrene. Her blir ungene sittende veldig inne i bilen, sånt er ikke bra for bilsyke og andre ulumskheter.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Som Toyotaer flest er dette en driftssikker og god bil som trolig vil gi deg et forutsigbart og trygt bilhold. Det du imidlertid skal være oppmerksom på er at modellen med 1,8-liters bensin har vært en del plaget med skjørtebank i motoren. Hvis dette inntreffer må motorblokka sannsynligvis byttes, så sjekk dette nøye. I tillegg bør du sjekke at klimaanlegget virker som det skal og at bremseskivene ikke er slitt.

+ Pluss

Superfleksibel
Mer personbil enn de fleste konkurrentene

- Minus

Mangler den litt gedigne følelsen til de største konkurrentene.
Litt mye billigplast i interiøret

Beste kjøp

Syvseters Verso med 2,2-liters dieselmotor på 136 hk i Executive-utgave.

Styr unna

Biler med fem seter, bensinmotor, lite utstyr og dårlig servicehistorikk. Har bilen i tilegg vært brukt som bikkjebur og lekerom for småunger med iskrem og sjokolade, er det bare å lete videre.

Historikk

2004 Toyota lanserer Toyota Verso. Verso har vært med i noen år tidligere, men da som enten Avensis Verso, Yaris Verso og Corolla Verso. Dette året avsluttes salget av Yaris og Avensis Verso i Norge, og i stedet får man nå kjøpt den Versoen som er basert på niende generasjons Corolla. Bilen er en MPV som enten fem- eller syvseter. Motoralternativer er 1,6 bensin med 110 hk og 150 Nm eller en 1,8 bensin med 129 hk og 170 Nm. Vil man ha diesel får man den med en 2,0 D-4D med 116 hk og 280 Nm eller 2,2 D-4D med 177 hk og 400 Nm. Verso leveres med 5-trinns manuell eller 5-trinns automat. Utstyrsnivåer: Verso, Sol City og Executive.
2006 Verso får en liten facelift med mørkere front og baklykter. Samtidig får den to nye dieselmotorer: en 2,2 D-4D med 126 hk og 310 Nm og den etter hvert så legendariske 2,2 D-4D-en med 177 hk og 400 Nm. Sistnevnte fås kun i syvseteren og i utstyrsnivå X.

Sjekk også

Volkswagen Touran (2003-2003)

Touran er en god del mindre enn storebror Sharan, men har likevel akseptabel plass til sju. Basert på plattformen til Golf V, men høyere og lengre. Ble også ..

Mazda 5 (2005-2009)

Mazda har bra tradisjoner i flerbruks-segmentet, men ventet lenge før de tok opp kampen mot Scenic, Touran og alle de andre sjuseterne i denne klassen. Det s..

Siste nytt om Toyota

Antall visninger