TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Volkswagen Touran

Volkswagen Touran

Touran er en god del mindre enn storebror Sharan, men har likevel akseptabel plass til sju. Basert på plattformen til Golf V, men høyere og lengre. Ble også solgt som femseter med gedigent bagasjerom, men de aller fleste gikk for utgaven med sju seter. De to bakerste har begrenset med plass og passer derfor best for unger, i alle fall over lengre distanser.
«En bra bil, bare synd de glemte å designe den», var en ganske typisk kommentar da Touran ble lansert. Det rette og kantete designet er hverken moderne eller i nærheten av å være sporty. Men det gjør samtidig at bilen ikke har blitt fort gammel – og det sørger for god innvendig plass.
Mye å velge mellom på motorsiden, de fleste har gått for dieselmotor som kler bilen godt. Og interiøret virker mye mer påkostet hvis du kjøper høyeste utstyrsvariant som er Highline. Mange varebiler på grønne skilter. De kan ofte være hardt kjørt, men finner du et pent eksemplar kan det absolutt være verdt å regne på hva det koster å sette inn seter, kontra å kjøpe en «ferdig rigget» personbil.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Vurderer du Touran bør du sjekke at det ikke er rust på bakluka – selv om den har 12 års rustgaranti. På 2003/2004-modeller bør du også sjekke at det ikke er gnisseskader (rust) på dørene fra gummilisten i døråpningen. På litt eldre dieselbiler har det vært en del feil med dieselvarmeren. Og på noen biler har svinghjulet på motoren blitt byttet på grunn av ulyd. Dette er en relativt kostbar affære. Som vanlig på VW bør du sjekke bremser og forstilling ekstra nøye.

Hva skal du betale

Det finnes mange biler til salgs for under 150 000 kr. Disse er enten av de første årsmodellene eller har gått langt – eller i verste fall begge deler! For 250 000 kr får du en 2006-modell med 2,0 TDI-motor (diesel) i Highline-utstyrsvariant og med lav kilometerstand. Biler med «bare» fem seter koster ca 10 000 kr mindre enn de med syv seter.

+ Pluss

Fine dieselmotorer som kler bilen
Småbarnsfamilier elsker den pga. plass og fleksibilitet

- Minus

Styr unna utgaver med bare fem seter
Litt i overkant stramt understell for noen

Beste kjøp

Touran syvseter med 2,0 TDI på 140 hk. Hvis du har råd, så velg en bil nyere enn 2007 (facelift) og gjerne i Exclusive-utgave.

Styr unna

Femseters biler med bensinmotor og lite utstyr.

Sjekk også

Opel Zafira (2005-2005)

Forgjengeren flyttet grenser og imponerte med sine fiffige interiørløsninger. Konkurrentene kom imidlertid kjapt etter og de siste årene var første generasjo..

Mazda 5 (2005-2009)

Mazda har bra tradisjoner i flerbruks-segmentet, men ventet lenge før de tok opp kampen mot Scenic, Touran og alle de andre sjuseterne i denne klassen. Det s..

Siste nytt om Volkswagen