TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Opel Zafira

Opel Zafira

Forgjengeren flyttet grenser og imponerte med sine fiffige interiørløsninger. Konkurrentene kom imidlertid kjapt etter og de siste årene var første generasjon Zafira godt frakjørt. Men Opel satt vel ikke bare stille og så på at konkurrentene tok de gode ideene deres flere hakk videre?
Svaret er dessverre langt på vei jo. Enten hadde smartingene bak setesystemet til Zafira sluttet i Opel – eller så hadde Opel-ledelsen helt mistet fokus. Splitter nye Zafira kom derfor ut på etterskudd i forhold til de beste konkurrentene. Og sånt er jo aldri lurt...
Da hjalp det liksom ikke så veldig mye at bilen ble både større, mer velkjørende og mer påkostet. Fra å være helt i tet, gikk Zafira til en plass midt i feltet. Men kan du leve med dette, er bilen absolutt ikke noe dumt bruktkjøp. Prisene er gunstige, og det er mye å velge mellom.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Zafira har vært plaget med noe smårusk i det elektriske anlegget, og det er lurt å sjekke om elektriske styresentraler osv. er oppdatert med nyeste software. Som på mange andre biler bør lenkarmer i for- og bakstilling sjekkes, samt styrestag/endeledd i forstillingen. Bakbremsene er også en gjenganger på Zafira. Det er skivene bak som er utsatt for rust og som ofte må skiftes.

+ Pluss

Mer påkostet interiør
Større og mer komfortabel enn forgjengeren

- Minus

Fortsatt litt dystert innvendig
... men hva skjedde med de smarte interiørløsningene?

Beste kjøp

En velutstyrt og velholdt Zafira med 1,9-liters dieselmotor på 120 hk.

Styr unna

En del ble solgt uten klimaanlegg – det er for de aller fleste et must i en bil som dette.

Historikk

2005 Zafira B lanseres. Fås med fem eller syv seter. Motorutvalget består av bensinmotorene 1,6 med 105 hk, 1,8 med 140 hk, 2,0 turbo med 200 hk, 2,2 bensin med 155 hk og 1,9-liters dieselmotorer med 100, 120 og 150 hk.
2006 OPC (Opel Performance Center) kommer med en OPC-utgave av Zafira. Den har stivere understell, større front- og bakfanger, større felger og dekk, kraftigere bremser og en 2-liters turbomotor med 240 hk.
2008 Zafira får en liten oppgradering. 1,6-liters bensinmotor blir byttet ut med en ny 1,6 ECOTec motor på 115 hk. Samtidig annonseres det at nye Opel Zafira C blir sluppet i 2009.

Sjekk også

Volkswagen Touran (2003-2003)

Touran er en god del mindre enn storebror Sharan, men har likevel akseptabel plass til sju. Basert på plattformen til Golf V, men høyere og lengre. Ble også ..

Mazda 5 (2009-2009)

Mazda 5 skiller seg fra andre kompakte flerbruksbiler ved at atkomsten til de to bakre seteradene skjer gjennom skyvedører, en stor fordel i garasjen og på t..

Siste nytt om Opel