Finn biler og biltester

Renault Espace

Renault Espace

Dette er tredje generasjon av Renaults flerbruks-innovatør Espace. Det er også den første generasjonen som fant veien til Norge i noe særlig antall.
De to første generasjonene var preget av enkel teknikk og få oppdateringer. Men her la Renault seg i selen og utviklet en topp moderne bil.
Det futuristiske designet ser fortsatt moderne ut. Særpreget fortsetter innvendig. Dashbordet ser ut som det er designet av en gjeng «Star Wars»-entusiaster. En smal stripe på midten øverst inneholder speedometer osv. Midten av dashbordet domineres av et digert hanskerom og stoffet fra dørene fortsetter inn på dashbordet.
Baksetet er delt i tre separate stoler og på forseteryggene kan du få praktiske flybord. De to setene helt bakerst har overraskende god plass, men adkomsten er ikke helt optimal.
2-liter bensin er mest vanlig, men den sliter med den store bilen. Da er det bedre å velge diesel. På bruktmarkedet kan du finne svært rimelige eksemplarer, særlig hvis de har rullet over 200 000 kilometer. Men det er en grunn til at prisen er lav. Dette er langt fra noen feilfri bil og det er all grunn til å sjekke nøye før du eventuelt kjøper.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette var på mange måter en banebrytende og lekker bil da den var ny. Både årene og kilometerstanden kan imidlertid sette dype spor, og Espace er definitivt en bruktbil som bør sjekkes nøye før du eventuelt kjøper. Det digitale senterplasserte instrumentbordet er en svakhet, og du bør sjekke nøye at alt på displayet virker som det skal. Varmeapparat og klimaanlegg er også en svakhet, særlig har det vært en del krøll med varmeapparatregisteret som tetter seg. På bensinbiler med periodiske startproblemer eller lugging under kjøring, er det antagelig TDC-sensoren som er defekt. Sjekk også slitedeler som hjullagre, forstilling og ikke minst bremseskiver.

+ Pluss

Komfortabel langtursbil
En drøm for storfamiliene

- Minus

Ikke akkurat problemfritt bihold
Langt fra de mest moderne seteløsningene

Beste kjøp

Å finne en bil som er godt tatt vare på, med få eiere og god servicehistorikk, er viktigere enn motortype/størrelse.

Styr unna

Det finnes noen biler med «bare» fem seter. Det blir feil – Espace skal ha syv.

Sjekk også

Ford Galaxy (1995-2006)

Konseptet var smart - spørsmålet var bare om markedet var der for en mellomting mellom en stor stasjonsvogn og en minibuss. Hverken Ford eller VW var helt si..

Volkswagen Sharan (1996-1996)

VWs store sjuseter har hengt med lenge, og har også overlevd søstermodellen Ford Galaxy med flere år. Det skyldes neppe at fabrikken har vært spesielt godt f..

Siste nytt om Renault

Antall visninger