Finn biler og biltester

Skoda Superb

Skoda Superb

Skoda tørket støv av et gammelt modellnavn fra 30-tallet da de lanserte Superb. Skoda-fabrikken hadde lenge drømt om å lansere en mer eksklusiv modell, og med Superb gikk de inn i et helt nytt segment.
Bilen er basert på fjerde generasjon Passat, men er ti centimeter lenger enn opphavet. Denne plassen kommer baksetepassasjerene til gode. Du skal lete lenge for å finne en bil med mer gedigen beinplass bak.
Skoda fikk også boltre seg med eksklusive løsninger som få utenfor Tsjekkia ville assosiert med merket. Blant dette er egen paraplyholder i dørsiden bak – og passasjersete foran som kan foldes sammen slik at baksetepassasjeren virkelig kan strekke på beina!
Ellers er teknikk, interiør og motorer hentet fra det store VW-lageret. Superb kom kun som sedan og her hjemme ble salget av den grunn noe begrenset.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Biler med bensinmotor finnes nesten ikke! 1,9 diesel er den mest vanlige motoren i Superb, og den samme som vi finner i Audi og VW. Oljelekkasje fra turbo er ikke uvanlig. Også koksing (brent olje og sot) i turboen kan forekomme – med manglende turbotrykk og i verste fall turbohavari som resultat. Sjekk også for kjøleveskelekkasjer. På biler med 2,5 TDI-motor kan det meste gå galt, og vi nevner bl.a. dieselpumpe, kamaksler, turbo og automatkasse. 2,0 TDI på 140 hk er derimot en temmelig problemfri motor.

+ Pluss

Stor sedan til lavpris
Enorm bakseteplass

- Minus

Intetsigende design
Hva skal du egentlig med all bakseteplassen?

Beste kjøp

Biler med 2-liters TDI-motor.

Styr unna

2,5-liters TDI og biler med svært høy kilometerstand (har ofte gått som taxi). Biler med bensinmotor anses også som litt ukurante.

Historikk

2002 Lanseres i Norge som sedan. Seks motoralternativer: 2-liter bensin med 115 hk, 1,8-liter bensinturbomotor med 150 hk, 2,8-liter bensinmotor på 193 hk, 1,9-liter TDI med 100 og 130 hk og 2,5 TDI med 155 hk. 193 hk bensin og 155 hk TDI kan tilbys med automatgir.
Utstyrsvarianter er Classic, Comfort og Elegance. Alle modeller har klimaanlegg med luftdyser i baksetet, ESP, fire kollisjonsputer, fjernbetjent sentrallås, elektriske speil, elektriske vinduer og radio/CD. Elegance har i tillegg Climatronic, 17" aluminiumsfelger, hodekollisjonsputer foran og bak, elektriske seter i delskinn, paraply i bakdør og Bi-Xenon hovedlys.
2003 1,8 T og 1,9 130 hk TDI kan nå leveres med automatgir. TDI med 155 hk blir erstattet av en versjon med 163 hk. Alle versjoner har nå hodekollisjonsputer som standard.
2004 Alle modeller har nå foldespeil med innstigningslys og ny radio, Rhapsody, med Sound system. Bakseteryggen er nå delt og nedfellbar.
2005 115 hk og 193 hk bensin utgår. 1,9 TDI fås bare med 105 hk, 2,0 TDI med 140 hk og DPF kommer inn, kan ikke leveres med automatgir. Skoda-fabrikken feirer 100 år som bilprodusent med kampanjemodellen Edition 100. Modellen har en omfattende utstyrspakke og skinninteriør spesielt produsert for denne modellen.
2006 Facelift med endringer av front, lykter, instrumenter og innvendige tekstiler. 1,9 TDI går fra 105 til 115 hk. Ny utstyrsversjon Laurin&Klement med skinn og navigasjon som standard. Classic bortfaller.
2007 2,5 TDI med 163 hk utgår.
2008 Produksjonen av Superb generasjon 1 opphører.

Sjekk også

Volkswagen Passat (1996-2005)

Dette er bilen som for alvor løftet VW et solid hakk opp i status. Det elegante interiøret med superpresise skjøter og overganger, høykvalitets materialer og..

Opel Signum (2002-2008)

Opel er ikke akkurat kjent for de største sprellene, men her tok de en overraskende vri. Signum er noe helt for seg selv. En blanding av kombi, stasjonsvogn ..

Audi A6 (1998-2004)

Her er bilen som for alvor løftet Audi opp i luksusklassen og ga Mercedes og BMW knallhard kamp om statuskundene. Sedanen vakte oppsikt med ekstremt runde li..

Siste nytt om Skoda

Antall visninger