Finn biler og biltester

Opel Signum

Opel Signum

Opel er ikke akkurat kjent for de største sprellene, men her tok de en overraskende vri. Signum er noe helt for seg selv. En blanding av kombi, stasjonsvogn og limousin. Bakseteplassen er gedigen, men bagasjerommet er ikke spesielt imponerende.
Bilen er basert på Vectra stasjonsvogn og prismessig lå den ny et sted mellom premium og standard mellomklasse. Opel var såpass ambisiøse at de håpet Signum både skulle appellere til gamle Omega-kjøpere og dessuten skape seg en egen nisje, Dessverre skjønte ikke kjøperne helt poenget (hvis det var noe poeng?). Salget var svakt og annenhåndsverdien har vært enda verre. Derfor kan du få veldig mye bil for penga hvis du våger å tenke utradisjonelt og kjøpe Signum.
Mye å velge mellom på motorsiden, mest kurant er GMs anvendelige 1,9-liter diesel på 120 hk. Interiøret er stort sett plukket rett over fra Vectra og vinner definitivt ingen designpriser. Det er grått og firkantet og gir billigfølelse.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Bærekulene i forstillingen og lenkarmer både i for- og bakstilling er en gjenganger her. Det samme er rustne bremseskiver bak. Det har også vært kluss med det elektriske anlegget, så det er lurt å sjekke at alle elektriske sentraler er oppdatert med siste software. På 2,2 diesel kan det være feil på EGR (eksosrensesystem), så det bør også sjekkes opp. Signum er for øvrig basert på Opel Vectra og er langt på vei samme bil.

+ Pluss

En bil ikke alle andre har
Enorm bakseteplass

- Minus

En bilklasse vi vel egentlig ikke trenger
... men hva skal du egentlig med et så enormt baksete?

Beste kjøp

En godt utstyrt bil med 1,9-liters dieselmotor på 120 hk.

Styr unna

Signum med 3,2-liters V6-bensinmotor på 211 hk er sikkert en morsom bil de første to ukene, men noe fornuftig kjøp er det ikke.

Historikk

2002 Signum lanseres. Dette er en 5-dørs kombicoupe med lang akselavstand, basert på samme plattform som Opel Vectra stasjonsvogn, dette gir veldig stor innvendig plass. Signum kommer med bensinmotorene 1,8 med 122 hk, 2,0 turbo med 175 hk, 2,2 med 155 hk, og dieselmotorene 2,0 med 101 hk, 2,2 med 125 hk og 3,0 med 176 hk. Leveres med 5-trinns automat, 5-trinns manuell og 6-trinns manuell. Utstyrsvarianter er Edition, Elegance, Sport og Cosmo.
2005 Signum får en liten oppgradering, med blant annet en liten facelift og to nye dieselmotorer: 1,9-liter med 99 hk og 148 hk.
2008 Opel avvikler produksjonen av Signum.

Sjekk også

Skoda Superb (2002-2008)

Skoda tørket støv av et gammelt modellnavn fra 30-tallet da de lanserte Superb. Skoda-fabrikken hadde lenge drømt om å lansere en mer eksklusiv modell, og me..

Volkswagen Passat (1996-2005)

Dette er bilen som for alvor løftet VW et solid hakk opp i status. Det elegante interiøret med superpresise skjøter og overganger, høykvalitets materialer og..

Nissan Primera (2002-2007)

Tredje generasjon Primera ble også den siste i rekken. Bilen ble lansert to år etter at Renault og Nissan gikk i allianse, og er den første bilen de to utvik..

Siste nytt om Opel

Antall visninger