Finn biler og biltester

Nissan Primera

Nissan Primera

Tredje generasjon Primera ble også den siste i rekken. Bilen ble lansert to år etter at Renault og Nissan gikk i allianse, og er den første bilen de to utviklet i samarbeid. Designet vakte oppsikt i starten. Særlig er stasjonsvogna noe for seg selv med runde og tunge linjer. Også innvendig er det spesielle løsninger. Nissan var inne i en periode der de mente midtstilt instrumentering var tingen. Til Primera hadde de også utviklet et system for samling av en rekke betjeningsfunksjoner. Det krever tilvenning og er ikke spesielt brukervennlig.
Sedanen oppleves som litt trang. Du må også plundre for å få større gjenstander inn og ut gjennom den beskjedne åpningen. Det problemet slipper du i stasjonsvogna som byr på langt bedre plassforhold.
Den siste Primeraen er også den som er minst morsom å kjøre. Her er det mer vekt på mykhet og komfort enn sportslighet og kjøreglede.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Som forgjengeren er dette kjent for å være veldig bra og godt utstyrte biler. Du går neppe på noen stor bombe ved å kjøpe Primera. Forstillingen er det svakeste punktet på disse bilene. Sjekk derfor bærekuler, endeledd, og stabilisatorledd foran og bak. Det er heller ikke uvanlig med rust på bremseskivene bak.

+ Pluss

Praktisk stasjonsvogn
De fleste modellene har mye utstyr standard

- Minus

Upraktisk og rotete dashbord
Tungt og uspennende design

Beste kjøp

Vårt valg er en Primera stasjonsvogn med 1,9 diesel, ca 2005-modell og gjerne i Tekna-utstyrsversjon.

Styr unna

Dårlig utstyrt 4-dørs sedan med høy kilometerstand og dårlig servicehistorikk.

Sjekk også

Renault Laguna (2001-2007)

Etter suksessen med Laguna I ble denne bilen en salgsmessig nedtur. Renault valgte å gjøre stasjonsvogna adskillig mindre, og snakket mer om livsstilsbil og ..

Opel Vectra (2003-2008)

Opel gikk for MYE plass da Vectra debuterte i tredje utgave. Litt av grunnen var at den også skulle demme opp for mangelen på storbil, ettersom Omega ikke bl..

Citroën C5 (2001-2007)

Citroën har en rik og mangeartet historie, preget av nyskapende og spennende modeller. C5 er ikke en av dem. Dette er en av de mest ordinære bilene som har k..

Siste nytt om Nissan

Antall visninger