Finn biler og biltester

Opel Vectra

Opel Vectra

Opel gikk for MYE plass da Vectra debuterte i tredje utgave. Litt av grunnen var at den også skulle demme opp for mangelen på storbil, ettersom Omega ikke ble erstattet. De rette og litt tunge linjene var neppe egnet til å gi mange potensielle kjøpere vann i munnen. Men de ga definitivt gode plassforhold, både i kupeen og bagasjerommet.
Som før var det mulig å velge mellom sedan, kombi og stasjonsvogn. Sistnevnte en av klassens største. Når bilen likevel ikke ble noen stor salgssuksess, skyldes det at Opel ikke helt klarte å holde tritt med de argeste konkurrentene. Vectra ble for gjennomsnittlig og særlig interiøret måtte tåle mye kritikk for manglende kvalitetsfølelse. Kjøreegenskapene er heller ikke spesielt hvasse, bortsett fra i den sporty OPC-versjonen.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Det var i denne perioden at dieselsalget virkelig tok av i Norge, og veldig mange Vectra er levert med diesel. På de første bilene med Bosch-dieselpumpe var det ofte lekkasje. Dette er smart å sjekke opp, selv om det antas at det meste av dette nå er fikset på garanti. Ellers er det lite motorfeil. Bærekulene i forstillingen var det imidlertid mye feil med, særlig de første årsmodellene. Lenkarmer i både for- og bakstilling er også en svakhet på disse bilene. Det mørke stoffinteriøret blir ofte falmet og ser mer slitt og møkkete ut enn det egentlig er.

+ Pluss

Mye bruktbil for pengene
Stasjonsvogn med gedigen plass

- Minus

1,8-liters bensin sliter med den store bilen
Fullstendig gjennomsnittlig

Beste kjøp

En stasjonsvogn etter faceliften i 2006 med 120 hk dieselmotor, gjerne med Cosmo-utstyrspakke.

Styr unna

En del av bilene med kombinasjonen diesel, automat og høy kilometerstand har en fortid i taxinæringen. Disse kan det være smart å styre unna.

Historikk

2002 Vectra C lanseres som 4-dørs sedan. Bensinmotorer er 1,8 med 122 hk og 2,2 med 147 hk. Dieselmotorer er 2,0 med 100 hk og 2,2 med 125 hk. Girkasser er 5-trinns automat og 5-trinns manuell. Utstyrsnivåer: Club, Comfort og Elegance.
På høsten lanseres GTS. Det er en 5-dørs kombicoupe som er hakket mer sportslig enn vanlig Vectra. Den har de samme motoralternativer, i tillegg til en 3,2-liters V6 bensinmotor på 218 hk.
2004 Stasjonsvognutgaven lanseres. Den får de samme motoralternativene, og man får den også i GTS-utgave. Cosmo blir ny toppmodell.
2006 Vectra får en facelift med ny front- og bakfanger, front- og baklykter og endret interiør. 2-liters dieselmotor blir fjernet til fordel for ny 1,9-liter med 119 og 150 hk.
3,2-liters V6 i GTS blir faset ut til fordel for ny 2,8-liter V6 med turbo. OPC-modell Vectra blir levert med en oppgradert 2,8-liters V6 turbobensin med 280 hk. OPC-utgaven har mer sportslig eksteriør og interiør samt nytt understell.
2008 Produksjon av Vectra C avsluttes. Nå er det klart for Insignia.

Sjekk også

Ford Mondeo (2000-2007)

VW Passat hadde flyttet grenser noen år tidligere, og Ford gjorde sitt ytterste for å overgå den med andre generasjon Mondeo. Spesielt gjaldt dette interiøre..

Volkswagen Passat (1996-2005)

Dette er bilen som for alvor løftet VW et solid hakk opp i status. Det elegante interiøret med superpresise skjøter og overganger, høykvalitets materialer og..

Mazda 6 (2002-2008)

Etter ørkenvandringen med siste generasjon 626, vartet Mazda opp med noe helt annet da de lanserte 6. En av de mest elegante bilene vi hadde sett fra Japan. ..

Siste nytt om Opel

Antall visninger