TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Ford Mondeo

Ford Mondeo

VW Passat hadde flyttet grenser noen år tidligere, og Ford gjorde sitt ytterste for å overgå den med andre generasjon Mondeo. Spesielt gjaldt dette interiøret som var et skikkelig kvantesprang sammenlignet med forgjengeren. Men der Passat klarte å lokke til seg statusinteresserte kunder, ble Mondeo stående litt på stedet hvil.
Bilen vokste seg en god del større, noe som særlig kom baksetepassasjerene til gode. De tre karosserivariantene sedan, kombi og stasjonsvogn fortsatte. Stasjonsvogna den mest attraktive - den holder seg også klart best i pris. Ujevn kvalitet i starten bidro til å gi Mondeo et litt dårlig rykte. Og stort salg av enkelte utgaver gjorde at bilen fikk et uforholdsmessig høyt verditap.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Skal du kjøpe brukt Ford Mondeo, bør du sjekke at dørlåsmekanismen er i orden og at mikrobryteren på bakluka (stasjonsvogn) virker som den skal. På biler med dieselmotor kan EGR-ventilen (eksosrensesystem) tette seg. På biler med bensinmotor er det ofte feil på tankarmaturen som gir feilvisning på bensinmåleren. En del biler av de første årgangene har hatt rustskader på samtlige dører. Dette er noe som bør sjekkes opp mot forhandler før du kjøper bil. Det er ekstra grunn til å være på vakt i forhold til bruktimporterte biler vedrørende dette. Sjekk før du kjøper!

+ Pluss

Praktisk og romslig stasjonsvogn
Moderne og velkjørende

- Minus

Sedan og kombi svært tungsolgte
Føles veldig ordinær

Beste kjøp

Velholdt og velutstyrt stasjonsvogn med dieselmotor på 130 hk, gjerne med Ghia- eller Titanium-utstyrspakke.

Styr unna

4-dørs med lite utstyr.

Kjøpt ny av

Fornuftig familier - eller han/hun som hadde oppdaget at Mondeo faktisk var mye morsommere å kjøre enn de fleste konkurrentene.

Historikk

2000 MKIII lanseres: Den nye Mondeoen er lengre enn forrige generasjon, men basert på samme plattform som forrige modell. Designmessig fikk den nye Mondeon en «new egde»-look. Interiøret fikk høyere materialkvalitet og forbedret kvalitetsfølelse. Alle Zetec-motorer ble skiftet ut til Duratec-motorserien. Samtlige modeller ble utstyrt med ABS, elektronisk bremsekraftfordeling og nødbrems-assistance som standard.
2002 Antispinn og ESP ble nå standard på samtlige norske Mondeoer. Endura 1,8L-dieselmotorene ble skiftet ut til 2,0L Duratorq-dieselmotor med common rail-teknologi (TDCi).
2003 Moderat oppgradering med en mer markant krommet grill og interiørdetaljer. Ny versjon av 2,0 TDCi med 130 hk ble lansert. Rattstyrt girskift ble standard for dieselmotorer med 5-trinns automatgir.
2004 I siste halvdel av 2004 ble 2,2L Duratorq med 155 hk lansert.
2005 Fra sommeren har Mondeo gjennomgått enda en oppgradering. Ny grill oppe og nede, nye baklykter, karosserifargete underskjørt på støtfangerne. Dessuten har versjonen «Sport» gått ut av serien og blitt erstattet av de moderne og sportslige luksusvariantene Titanium og Titanium X.

Sjekk også

Volkswagen Passat (1996-2005)

Dette er bilen som for alvor løftet VW et solid hakk opp i status. Det elegante interiøret med superpresise skjøter og overganger, høykvalitets materialer og..

Mazda 6 (2002-2008)

Etter ørkenvandringen med siste generasjon 626, vartet Mazda opp med noe helt annet da de lanserte 6. En av de mest elegante bilene vi hadde sett fra Japan. ..

Opel Vectra (2003-2008)

Opel gikk for MYE plass da Vectra debuterte i tredje utgave. Litt av grunnen var at den også skulle demme opp for mangelen på storbil, ettersom Omega ikke bl..

Siste nytt om Ford