TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Mazda 6

Mazda 6

Etter ørkenvandringen med siste generasjon 626, vartet Mazda opp med noe helt annet da de lanserte 6. En av de mest elegante bilene vi hadde sett fra Japan. Fine kjøreegenskaper og svært konkurransedyktige priser.
Kom som både sedan, kombi og stasjonsvogn. Sistnevnte ser ikke spesielt stor ut, men matcher de aller fleste konkurrentene på plass. Ikke det mest spenstige motorutvalget, men er du villig til å bla opp, er råskinnet 6 MPS en av de heftigste familiebilene du kan kjøpe. Finnes også i en ganske sjelden utgave med 2,3-liters bensinmotor og firehjulstrekk. Det er en attraktiv bil på bruktmarkedet!
Interiøret var nyskapende da det kom, men føles nå litt gammelt og plastpreget. Men materialkvaliteten er god, dette begynner ikke å skramle med det første!

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Skal du kjøpe Mazda 6 må sjekke at den ikke har rust i bakskjermer og dører. Dette er en garantisak som importøren dekker. Bremseskiver er, som på mange andre biler, også et problem på Mazda 6. Det er særlig de bak som ikke er noe særlig glad i salt og fuktighet, og som ofte må byttes. Bilen er også følsom på riktig justert forstilling, for at den ikke skal ha dekkslitasje – men gå rett fram uten å trekke til siden.

+ Pluss

Lett å pakke, flatt varerom når du feller ned baksetet
Klassens mest attraktive japaner?

- Minus

Plastpreget interiør og dashbord
Føles spinklere enn de mest påkostede konkurrentene

Beste kjøp

Stasjonsvogn med 143 hk diesel i Exclusive-utgave.

Styr unna

Sedan med lavt utstyrsnivå.

Kjøpt ny av

"Endelig en spennende Mazda igjen. Ja takk!"

Sjekk også

Audi A4 (2001-2005)

Etter suksessen med første generasjon A4, løftet Audi lista ytterligere et par hakk. Nye A4 ble litt større, fikk enda litt mer luksusfølelse og fortsatte å ..

Toyota Avensis (2003-2009)

De ganske lette linjene fra forgjengeren ble erstattet av et tungt og absolutt ikke sporty design da Avensis kom i andre generasjon. En tvers gjennom solid o..

Saab 9-3 (2003-2003)

Ti år er lenge for en bilmodell, og 9-3 slet hardt med å holde tritt med konkurrentene mot slutten. Nye 9-3 var derfor en svært etterlengtet modell for Saab...

Siste nytt om Mazda