Finn biler og biltester

Toyota Avensis

Toyota Avensis

De ganske lette linjene fra forgjengeren ble erstattet av et tungt og absolutt ikke sporty design da Avensis kom i andre generasjon. En tvers gjennom solid og velbygget bil. Toyota viste at de kunne levere interiører som nesten matchet de beste tyskerne på denne tiden – men bare nesten.
Kjørefølelsen er tung og lite inspirerende og står i så måte i stil til utseendet. Ingen ting ved denne bilen får hjertet til å banke raskere. Men den kommer heller ikke til å gi deg noen bekymringer. Kom som sedan og stasjonsvogn – sistnevnte med diesel favoritten her i landet.
En bestselger gjennom hele livsløpet, men på slutten måtte den norske importøren legge på mye utstyr og presse prisene for å holde tritt med hovedkonkurrentene Mondeo og Passat. Mange er derfor svært velutstyrte, ofte med skinn og navigasjon.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote På Toyota Avensis har det et vært noen tilfeller der biler med 1,8-liters bensinmotor har fått skjørtebank. På biler som er solgt nye i Norge, ble dette som regel dekket av importøren. En del Avensis har imidlertid blitt tatt inn som bruktimport eller «grå-import» bl.a. fra Danmark, og i disse tilfellene bør dette sjekkes litt nøyere.
En annen feil som dukker opp fra tid til annen, er dugg/fuktighet i hovedlampene foran.
På biler med dieselmotor er det heller ikke uvanlig at partikkelfilteret tetter seg.
Bremseskiver bør også sjekkes nøye både foran og bak, da det ikke er uvanlig at disse må skiftes.

+ Pluss

Høy kvalitetsfølelse
Problemfritt bilhold

- Minus

Alt er på det jevne
Et design som fort ble gammelt

Beste kjøp

Stasjonsvogn, av siste årsmodell og med 126 hk dieselmotor. Denne var lesset med utstyr og ble solgt svært billig før den nye kom. Dette er mye god – og nesten ny – bil for pengene!

Styr unna

4-dørs med lite utstyr, høy kilometerstand og dårlig servicehistorikk.

Historikk

2003 Toyota lanserer andre generasjons Toyota Avensis. Den nye Avensisen har vokst en god del i størrelse, dette pga. at Toyota holder på å avvikle salget av deres hittil største familiebil, Toyota Camry, i Europa. Avensis blir fortsatt levert som enten 5-dørs sedan, combicoupe eller stasjonsvogn. Avensis blir levert med en 1,6 bensin på 110 hk og 150 Nm, en 1,8 bensin på 129 hk og 170 Nm og en 2,0 bensin på 150 hk og 200 Nm.
Dieselmotorer var en 2,0 D-4 på 147 hk og 196 Nm og en D-4D på 116 hk og 280 Nm. Avensis ble levert med en 4-trinns automat eller en 5-trinns manuell.
Utstyrsnivåer var Avensis, Sol og Executive.
2006 Toyota Avensis får en facelift. Den får ny grill, panser, frontlykter og baklykter, blinklys i sidespeil og lister på dørene. Samtidig blir også Avensis X sluppet. X er den nyeste utstyrsvarianten til Toyota, og i X-utgaven får du den nyutviklede 2,2 D-4D med 177 hk og 400 Nm. Også med navigasjon, skinninteriør og ryggesensorer. Samtidig blir D-4-motoren fjernet til fordelen for en ny 2,2 D-4D med 124 hk 310 Nm. Alle dieselmotorer får nå en 6-trinns manuell i stedet for den gamle 5-trinnskassen.
Det samme året avsluttes produksjonen av Avensis Verso.
2008 Nye Toyota Avensis blir avduket på Paris Motor Show. Nye Avensis blir solgt i Norge fra 2009, så produksjonen av andre generasjon Avensis blir avsluttet ved årets ende.

Sjekk også

Opel Vectra (2003-2008)

Opel gikk for MYE plass da Vectra debuterte i tredje utgave. Litt av grunnen var at den også skulle demme opp for mangelen på storbil, ettersom Omega ikke bl..

Ford Mondeo (2000-2007)

VW Passat hadde flyttet grenser noen år tidligere, og Ford gjorde sitt ytterste for å overgå den med andre generasjon Mondeo. Spesielt gjaldt dette interiøre..

Mazda 6 (2002-2008)

Etter ørkenvandringen med siste generasjon 626, vartet Mazda opp med noe helt annet da de lanserte 6. En av de mest elegante bilene vi hadde sett fra Japan. ..

Siste nytt om Toyota

Antall visninger